Primăria nu mai acordă celelalte 25.000 de vouchere pentru biciclete

Data actualizării: Data publicării:
13th Annual Cycle Messenger World Championships
Foto: Gulliver/Getty Images

Primăria Capitalei nu va mai acorda alte 25.000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru achiziţionarea de biciclete, în cadrul proiectului "Biciclişti în Bucureşti”, proiectul de hotărâre fiind respins în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). El a fost respins cu 26 de voturi „pentru” şi 19 voturi „împotrivă” (erau necesare două treimi din voturi pentru aprobare, n.red.), relatează News.ro.

13th Annual Cycle Messenger World Championships
Foto: Gulliver/Getty Images

Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL, consideră „imorală” acordarea de vouchere pentru cumpărarea de biciclete. „Este imoral să luăm bani de la nişte oameni şi să îi dăm altor oameni ca să îşi ia biciclete. Efectiv se dau bani populaţiei în ideea sprijinului electoral”, a declarat el.

Grupul PNL nu a votat acest proiect.

„Am avut bucuria să constat că sunt foarte mulţi doritori care vor să îşi cumpere bicicletă. Am auzit şi multe comentarii cum că nu avem infrastructură, dar încurajăm cumpărarea bicicletelor. M-am întâlnit cu mai multe asociaţii şi toţi reprezentanţii au spus că până nu există acel număr suficient de persoane care să folosească bicicleta ca mijloc de transport, atenţia celor din trafic şi a tuturor nu este suficient de crescută. Nu renunţăm la ideea ca în Capitală să avem un număr foarte mare de biciclişti”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei de consiliu.

Primăria Capitalei a publicat, miercuri, lista cu cei 5.000 de bucureşteni care au obţinut din partea municipalităţii vouchere de 500 de lei, cu care îşi vor putea achiziţiona o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot. Lista beneficiarilor se găseşte pe site-ul Primăriei Capitalei, la secţiunea "Biciclişti în Bucureşti” şi conţine iniţialele numelor acestora şi numărul de înregistrare.

Potrivit municipalităţii, voucherele vor fi livrate prin curier beneficiarilor, la domiciliul lor, în următoarele două săptămâni, iar în cazul în care livrarea nu se poate face, vor fi returnate Primăriei, urmând a fi ridicate de către beneficiari de la Biroul de relaţii cu Publicul, în baza unei notificări telefonice prealabile.

Proiectul "Biciclişti în Bucureşti” a fost aprobat în şedinţa CGMB din 30 iunie, iar prin acesta au fost acordate 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei cetăţenilor cu vârsta de peste 18 ani şi cu reşedinţa sau domiciliul în Bucureşti care vor să îşi cumpere o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot.

Înscrierile pentru proiect au început în 24 iulie, când au fost depuse aproape 3.000 de solicitări. Înscrierile au fost suspendate, însă, a doua zi pentru că au fost procesate într-un timp foarte scurt zeci de mii de cereri.

Primăria Capitalei a anunţat atunci că suspendarea va fi valabilă până când vor fi verificate toate cererile şi vor fi eliminate cele care nu corespund regulamentului programului "Biciclişti în Bucureşti", existând posibilitatea suplimentării numărului de vouchere.

Primăria mai menţiona că programul va fi reluat şi în anul următor, iar toţi solicitanţii care au depus cereri în acest an şi nu vor primi vouchere vor rămâne în baza de date a Programului pentru ediţia din 2018.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri