Primarul din Alba critică dur angajații cimitirului care au vopsit crucile. "Este lipsit de umanitate"

Data actualizării: Data publicării:
Cruci vopsite in Cimitirul Corona Alba Iulia
Sursă foto: ziarulunirea.ro

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleşa, consideră că este inacceptabil gestul angajaților Cimitirului Municipal de a soma oamenii care nu și-au achitat taxele la cimitir prin vopsirea crucilor de la mormintele rudelor. "Somarea la plată a proprietarilor acestor locuri de veci trebuie făcută într-un mod decent", a scris primarul pe facebook. Vineri dimineață, în preajma Luminaţiei (Ziua morţilor) zeci de cruci au fost găsite marcate cu vopsea portocalie.

Edilul consideră "lipsit de umanitate" modul în care societatea privată care administrează, din anul 2005, Cimitirul Municipal Aba Iulia a somat concesionarii mormintelor respective.

"Primăria nu a fost informată, în prealabil, despre iniţierea acestei acţiuni, aşadar şi eu, în calitate de primar, dar şi instituţia pe care o conduc, ne delimităm total de acest demers al reprezentanţilor societăţii, care vor răspunde în faţa legii, în cauză fiind deschis deja deschis un dosar penal. Somarea la plată a proprietarilor acestor locuri de veci trebuie făcută într-un mod decent, civilizat şi care să nu încalce nici legea, nici demnitatea", a precizat Pleşa, completând că primăria Alba Iulia se delimitează total de gestul societăţii care administrează Cimitirul Municipal.

Poliţiştii din Alba efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte, după ce societatea care administrează cel mai mare cimitir din Alba Iulia a aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte, ca urmare a neplăţii de către concesionarii locurilor de veci a taxelor anuale.

"La data de 3 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că reprezentaţii societăţii care administrează cimitirul ar fi aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte din incinta cimitirului. Acţiunea acestora a avut loc ca urmare a neplăţii de către concesionarii locurilor de veci a obligaţiilor legale", a anunţat vineri IPJ Alba.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri