Primarul din Comarnic vrea să pună vignetă pentru șoferii București și Ilfov

Data actualizării: Data publicării:
centura comarnic oras

Primarul din Comarnic, Sorin Popa, a anunțat că va urma exemplul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, și va introduce o vignetă pentru mașinile din București și județul Ilfov care tranzitează localitatea, informează Prahova online.

”Pe noi ne poluează la fel de mult ca și în București, pentru că stau mașinile cu orele pe raza orașului Comarnic. Vom face și noi o hotărâre de consiliu, că este ușor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din București și Ilfov. Așa aducem și noi niște bani la buget”, a declarat Sorin Popa, primarul orașului Comarnic.

Acesta susține că, din cauza blocajelor în circulație, locuitorii din Comarnic au ajuns să respire doar gaze de eșapament.

Pe lângă poluarea masivă cauzată de gazele de eșapament, primarul susține că locuitorii din Comarnic se confruntă și cu dificultatea de a traversa strada principală, pericolul de a fi călcat de mașini fiind iminent.

Vigneta din București, în linie dreaptă

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică proiectul care prevede interzicerea maşinilor sub Euro 3 în Centrul Capitalei, precum şi introducerea unei viniete pentru maşinile care nu sunt din Bucureşti sau Ilfov. Proiectul va fi în dezbatere până pe 30 septembrie, relatează Mediafax.

Articolul 1 al proiectului stabileşte zona „Zona de Acţiune pentru Calitatea Aerului”, numită „ZACA” – zonă în care traficul va fi restricţionat: P-ţa Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare - str Polonă - str Mihai Eminescu - str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Sincai - str Lânăriei - Calea Şerban Vodă - bd. Mărăsesti - str. Mitropolit Nifon – bd. Libertăţii - Calea 13 Septembrie - str. Izvor - str. B.P. Haşdeu – str. Vasile Pârvan - str. Berzei - str. Buzeşti – P-ta Victoriei, inclusiv limitele acestuia.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri