Primarul din Ștefăneștii de Jos și alți doi bărbați reținuți în cazul fetei de 12 ani violate au fost eliberați

Data actualizării: Data publicării:
Robert Ștefan
Primarul localității Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, este suspectat că împreună cu alți bărbați ar fi violat o minoră

Primarul din Ștefăneștii de Jos și ceilalți doi bărbați reținuți pentru 24 de ore, joi seară, după ce au fost acuzați că au violat o fată de 12 ani, în urmă cu patru ani, au fost puși în libertate. Procurorul de caz a decis revocarea măsurii luate de polițiști, potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Edilul localității din Ilfov este acuzat că împreună cu alți bărbați ar fi violat o minoră de 12 ani, iar în urma agresiunii  a rămas însărcinată și a născut un copil. Joi seară, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov l-au reținut pe primar pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, alături de alte două persoane.

Dosarul cu acuzația de viol, act sexual cu un minor, șantaj și influențarea declarațiilor a fost trimis, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă. Procurorul de caz a decis revocarea ordonanțelor de reținere, potrivit unui comunicat de presă.

"Ca urmare a interesului manifestat de către reprezentanţii mass-media cu privire la dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de act sexual cu un minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 11.06.2021, dosarul a fost înaintat unităţii de parchet cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de luare a măsurii arestării preventive, suspecţii fiind sub puterea măsurii preventive a reţinerii.

Prin ordonanţa procurorului din aceeaşi dată a fost respinsă propunerea organelor de cercetare penală şi a fost revocată măsura reţinerii, întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecţii în stare de libertate.

Totodată, procurorul de caz a emis o ordonanţă cu dispoziţii privind activităţile ce urmează a fi efectuate", a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri