Primarul unei comune prahovene spune că patru urşi au fost aduşi ilegal în zonă de persoane necunoscute

Data actualizării: Data publicării:
Urși lângă o pădure.
Ministerul Mediului propune uciderea a 486 de urși bruni. Foto: Profimedia Images

Primarul comunei Ceraşu, Alin Staicu, susţine că patru urşi au fost aduşi ilegal în zonă de către persoane necunoscute, autorităţile fiind sesizate pentru lămurirea situaţiei şi pentru relocarea animalelor în alte zone.

„Patru urşi au fost aduşi ilegal de către persoane necunoscute în zona Valea Borului - Drumul spre Costeni (Fetele Târlii). Am solicitat ajutorul autorităţilor competente pentru a identifica modalitatea în care urşii au ajuns în comuna noastră şi pentru a găsi soluţii pentru relocarea acestora în alte zone. Rugăm cetăţenii să fie atenţi şi să anunţe autorităţile dacă animalele sălbatice îşi fac apariţia în apropierea gospodăriilor”, a scris primarul, luni, pe pagina sa de Facebook.

Alin Staicu a declarat, pentru Agerpres, că animalele au fost aduse în cursul weekendului, fiind mai mulţi martori care îşi păşteau vacile în zonă.

Primarul spune că a contactat Poliţia, precizând că nu există nicio autorizaţie de relocare a urşilor în zona comunei Ceraşu.

„Avem urşi în zonă peste limita normală. În localitatea noastră au fost recenzaţi 33 de urşi, în condiţiile în care aveam doar 10 în spaţiu. Şi anul trecut am avut incidente cu urşi relocaţi fără să fim informaţi”, a afirmat edilul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri