Primele imagini din interiorul Combinatului Azomureș, după explozia urmată de incendiu

Data actualizării: Data publicării:
imagini dupa explozia de la azomures
Primele imagini din interiorul Combinatului Azomureș, după explozia urmată de incendiu. FOTO: Digi24

Au apărut primele imagini din interior după explozia de la Combinatul Chimic Azomureș, produsă în noaptea de marţi spre miercuri.

O instalație de amoniac a explodat, explozia fiind urmată de incendiu. Instalația fusese în revizie tehnică luna trecută. Nu și conducta care s-a fisurat. 

În urma incendiului au rămas țevi carbonizate, cioburi, urme de fum, potrivit imaginilor.

Incendiul a fost stins în două ore.

ISU Mureș va prezenta joi concluziile anchetei făcute la fața locului.

Ministerul Mediului a precizat miercuri că nu s-au înregistrat creşteri ale concentraţiei de amoniac în zona combinatului Azomureş. Tánczos Barna a cerut un control comun GNM (Garda Națională de Mediu), IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) și ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat).

O explozie urmată de incendiu s-a produs marţi noaptea la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş, un bărbat de aproximativ 50 de ani suferind o fractură de membru superior. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului.

Explozia de la Azomureș intervine la câteva zile de la un alt accident produs pe platforma Rafinăriei Petromidia Năvodari. Un tânăr de 32 de ani a murit, iar alte patru persoane au fost rănite, dintre care două au suferit arsuri pe o suprafață destul de extinsă a corpului și au fost transferate pentru tratament în străinătate.

La o zi după acest eveniment, un alt incendiu s-a produs la o fabrică pentru materiale de construcții din Constanța.

Citește și: Care sunt efectele de mediu după explozia de la Azomureș. Avertismentul unui cercetător: Toți poluanții rezultați au rămas la sol

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri