Video Exclusiv Primele imagini filmate în Țăndărei, orașul închis

Data actualizării: Data publicării:
tandarei

Armata rescrie regulile la Țăndărei. De ieri, orașul este în carantină totală. Nimeni nu intră și nu iese. Desigur, sunt și câteva excepții. Pot intra în oraș camioanele cu mărfuri. O echipă Digi24 a filmat în oraș, fiind escortată de echipaje de poliție și jandarmi.

Duminică, în Țăndărei erau pe străzi doar polițiști, militari și jandarmi.

În imaginile filmate se văd doar câteva persoane care vin de la cumpărături. De altfel, doar magazinele alimentare sunt deschise.

În cursul dimineții, mai multe persoane au vrut să iasă din oraș, invocând diverse scuze, dar fără succes. Un bărbat a susținut că trebuie să meargă la Slobozia pentru un medicament pe care nu l-a găsit la farmaciile din oraș, dar i s-a transmis că nu i se poate permite ieșirea din Țăndărei.

31 de persoane au fost infectate în Țăndărei, iar șapte au murit.

Citiți și:

Rutele ocolitoare pentru Ţăndărei după ce orașul a intrat în carantină

În oraşul Ţăndărei sunt permise intrarea, respectiv ieşirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în localitatea carantinată, precum şi aprovizionarea populaţiei.

Este permis şi accesul persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniile apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat sâmbătă, într-o declaraţie susţinută la sediul Ministerului Afacerilor Interne, că a semnat Ordonanţa Militară nr. 7 cu privire la măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19, care este avizată de premierul Ludovic Orban şi prevede, printre altele, şi carantinarea oraşului Ţăndărei din judeţul Ialomiţa.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri