Primele localități care intră în carantină în noul val al pandemiei. Raed Arafat: Am semnat ordinul, de mâine intră în vigoare

Data actualizării: Data publicării:
politist care verifica o masina
Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat vineri seară, la Digi24, că a semnat ordine de carantinare pentru șase localități din județul Satu Mare, unde rata de incidență a cazurilor de COVID a depășit 6 la mie. Sunt primele localități care intră în carantină în acest nou val al pandemiei care își face simțită prezența și în România.

„Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi. Am semnat semnat înainte să ajung la dumneavoastră ordinul de carantinare pentru şase localităţi din judeţul Satu Mare, care e unul dintre judeţele care au depăşit 1,5 la mie rată de incidenţă. Sunt câteva localităţi limitrofe, nişte localităţi mici, care au depăşit (rata de incidență) 6 la mie şi au obţinut un punctaj mare pe punctajul INSP, că nu e numai incidența, sunt mai multe aspecte care se analizează. Iar astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cu avizul INSP, la propunerea DSP-ului, au propus carantinarea, care va intra de mâine (în vigoare) în localităţile respective”, a declarat Raed Arafat.

Potrivit Prefecturii Satu Mare, este vorba despre instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț, așadar 7 localități.

Măsura intră în vigoare începând cu data de 12.09.2021, de la ora 00:00 (noaptea de sâmbătă spre duminică) pentru o perioadă de 14 zile până în data de 25.09.2021 ora 23:59.

Carantinarea urmărește o limitare a circulației persoanelor și a deplasărilor nenecesare.

Astfel, în aceste localități nu se va mai putea intra sau ieși decât cu declarație pe proprie răspundere, iar deplasările în interiorul localităților sunt limitate la anumite situații. Ieșirea din locuințe/gospodării pe timpul nopții, între orele 20:00 și 5:00, este interzisă, cu anumite excepții.  Nu este permisă circulația în grupuri mai mari de șase persoane, magazinele au program limitat, restaurantele funcționează doar în regim „take away”, iar organizarea de evenimente în spații închise nu este permisă.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri