Primul elev depistat pozitiv Covid după testul de salivă. Mesajul lui Sorin Cîmpeanu pentru cei care vând kiturile pe internet

Data publicării:
sorin cimpeanu face declaratii
Sorin Cimpeanu, despre situația școlilor. FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că a fost informat de DSP București în legătură cu un caz pozitiv de infectare cu Covid-19 la un elev, în urma efectuării testului de salivă. El a subliniat că deși testarea nu este obligatorie, părinții trebuie să fie responsabili.

"Azi, au fost puse la dispoziție testele de salivă. Am primit semnale că au fost folosite. Dincolo de neajunsuri, au fost folosite.

Am fost anunțat de DSP București că s-a raportat primul caz pozitiv depistat în urma testelor de salivă, se va face testul PCR pentru a se confirma sau infirma acest rezultat.

Mizăm pe responsabilitatea părinților și a profesorilor. Sunt convins că majoritatea au înțeles să raporteze rezultatele în timp util.

Din punctul de vedere al Ministerului Educației, testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie, dar nu avem altă șansă decât de a miza pe responsabilitate. Sunt convins că nu vor fi multe acele situații în care părinții să dea dovadă de iresponsabilitate", a declarat ministrul.

El a spus că a cerut IGSU ca pe viitor testele să fie ambalate individual.

Ministrul a dat asigurări că testele de salivă pentru săptămâna viitoare vor ajunge la timp în școli.

Citește și: În loc să își testeze copiii acasă, unii părinți vând pe internet testele de salivă primite de la școală

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri