Primul oraş din România care s-a autoizolat. Poliţiştii stau la toate intrările în localitate

Data publicării:
gura humorului

Autorităţile din Gura Humorului au luat decizia autoizolării, în încercarea disperată de a preveni răspândirea coronavirusului. În Gura Humorului nu a fost declarată până acum nicio îmbolnăvire, dar apropierea de Suceava îi sperie pe localnici.

Autorităţile locale din Gura Humorului au luat decizia autoizolării, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Poliţiştii din oraş s-au mutat la intrările şi ieşirile din localitate, unde efectuează controale.

Autoizolarea implică un singur lucru: diminuarea accesului în oraşul Gura Humorului a persoanelor, în afara celor prevăzute în Ordonanţele 3, 4, 5 şi 6. Patrulele din interiorul oraşului s-au mutat la intrările şi ieşirile din localitate.

"Din evidenţele noastre, 70% din persoanele identificate cu declaraţii în timpul zilei erau din alte părţi. Încă nu aveam azi de dimineaţă nicio situaţie de infectare cu COVID-19 şi încercam, în limitele legii şi în conformitate cu prerogativele pe care le avem, să luăm măsuri pentru sănătatea publică a oraşului", a declarat primarul Marius Ursaciuc.

Marius Ursaciuc a mai declarat că au fost închise şi drumurile secundare, pe care circulau de obicei oamenii din satele din apropiere, care veneau cu căruţele.

"Oamenii să înţeleagă că sunt magazine şi în localităţile din jur, în apropierea caselor lor. Sunt si bancomate. La Frasin sau la Păltinoasa. Mai sunt farmacii, benzinării înaintea filtrelor de la intrarea în oraş", a mai spus Ursaciuc.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri