Primul strat de zăpadă depus în această iarnă. Cum se circulă în București

Data actualizării: Data publicării:
iarna bucuresti

A nins în Bucureşti și s-a așternut un strat de zăpadă pentru prima dată în această iarnă, iar asta a dat peste cap traficul luni dimineață. S-a circulat cu dificultate în special în apropierea şcolilor pentru că momentul a coincis şi cu finalul vacanţei de iarnă. Şoferii spun că nu au văzut utilaje de deszăpezire pe străzi.

Prima zăpadă din acest sezon, primele probleme în Capitală. Şoferii s-au trezit în ambuteiaje încă de la primele ore. Cel mai greu s-a circulat pe străzile secundare, din apropierea şcolilor, pentru că de astăzi s-au reluat cursurile. Stratul subțire de zăpadă a dat bătăi de cap şoferilor care au fost obligaţi să încetinească.

- Destul de greu. Era de asteptat. E începutul școlii. Aproximativ 9 kilometri fac din Militari până în Piața Muncii, undeva la 45 de minute.

- O oră jumătate din Militari și până aici.

Poliţiştii au fost scoşi în stradă pentru a fluidiza traficul.

„S-au înregistrat valori ridicate de trafic pe principalele artere, precum Soseaua Coletina, Iuliu Maniu, Ștefan cel Mare, Soseaua Virtuții. Nu au fost sesizate accidente grave. Polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat cu efective sporite pe principalele artere și principalele intersecții dar și în zona școlilor”, a declarat Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră.

Şoferii sunt nemulţumiţi şi se plâng că drumurile nu au fost deszăpezire

- Venim de la Eroilor, e destul de aglomerat. Se circulă destul de greu pentru că nu e curățat nimic.

- Îngrozitor. Un kilometru în jumătate de oră.

- Un pic de zăpadă, trafic blocat. Același lucru și când e ploaie.

- Foarte prost. Mai mult de atât nici nu se poate. Nicio mașină nu am întâlnit de la deszăpezire.


„Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere şi a unui carosabil acoperit, să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehicului din faţă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare. Pentru a putea circula, autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece şi circulaţiei în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei”, transmite Brigada de Poliţie Rutieră, potrivit News.ro.
 
De asemenea, poliţiştii anunţă că vor aplica sancţiuni în cazul în care autovehiculele aflate în circulaţie, iîn condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, nu vor fi echipate cu anvelope de iarnă.
 
„Recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staţioneze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau la colţurile intersecţiilor, pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducători auto care doresc să iasă de pe străzi lăturalnice şi totodată să poată permite utilajelor de deszăpezire să intervină pentru a înlătura zăpada de pe suprafaţa carosabilă. În cazul în care poliţiştii rutieri vor constata ca pe partea carosabilă sunt oprite, staţionate autovehicule iar unele blochează drumul public sau circulaţia mijloacelor de transport, aceştia vor sancţiona conducătorii auto", menţionează Brigata de Poliţie Rutieră a Capitalei.
 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri