Principala ipoteză pe care merg anchetatorii în cazul militarului francez găsit mort într-un hotel din București

Data actualizării: Data publicării:
politist masina de politie
Principala ipoteză pe care merg anchetatorii în cazul militarului francez găsit mort într-un hotel din București. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Anchetă de amploare în București, după ce un militar francez a fost găsit mort, în camera de hotel. Acesta ajunsese în urmă cu trei zile în Capitală. Procurorii militari români investighează cazul, însă cred că e vorba despre o sinucidere, pentru că nu au găsit urme de luptă sau de intrare forțată. Nu e exclusă nici varianta crimei, așa că a fost cerută autopsia.

Personalul hotelului și colegii bărbatului spun că ultima oară l-au văzut vineri. Aceștia vor fi audiați.

Un angajat al hotelului a alertat autoritățile, după ce o cameristă l-a descoperit pe militarul francez mort. Alerta a fost dată la ora 12. Un apel la 112 anunța că într-o cameră de hotel ar fi fost găsit un bărbat înjunghiat cu o foarfecă în zona pieptului.

Surse digi24 spun că yala ușii nu ar fi fost forțată, iar lucrurile din cameră nu ar fi fost răvășite. Tocmai de aceea, principala ipoteză luată în calcul este sinuciderea. Deși nu a fost găsit niciun bilet de adio.

Nu e exclusă nici varianta unei crime, așa că polițiștii au ridicat probe din camera de hotel și imagini surprinse de camerele de supraveghere din spațiile comune ale hotelului. Procurorii militari, care au preluat ancheta, vor discuta cu ceilalți militari francezi cazați în același hotel, dar și cu superiorii bărbatului de 41 de ani. Au cerut medicilor legiști autopsia.

Cazul militarul francez găsit mort vine pe fondul unui scandal izbucnit săptămâna aceasta în Franța, după ce jurnaliști de investigație locali au publicat informații care artă că militarii francezi cantonați în baza militari din Cincu, județul Brașov, se plâng de condițiile de cazare.

Radu Carp, profesor de științe politice: Acolo e o chestiune în curs de rezolvare. Sigur că un asemenea incident va fi speculat intens de opoziția din parlament la adresa lui Macron, în special de stânga radicală. Nu e prima dată când au contestat prezența franceză a NATO în România. E a treia oara practic când au existat voci în parlament în această direcție.

Ambasada Franței la București și reprezentanții militarilor francezi cantonați în România nu au comentat, până acum, cele două cazuri.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri