Prins beat la volan, amendat și pentru scandal. Prietenul lui spune că nu s-a temut să se urce în mașină cu el: „Eu? Niciodată!”

Data publicării:
scandal-sofer-beat
Foto: Digi24

Primul weekend cu terase deschise în Capitală a adus și primele dosare penale pentru bucureștenii care s-au urcat aseară la volan, în ciuda faptului că băuseră înainte. Brigada Rutieră a oprit sute de șoferi în prima razie de amploare din sezonul cald. 115 șoferi au fost amendați, iar 25 au rămas fără permis. Nu au lipsit nici scandalagii: un bucureștean prins băut la volan s-a luat la ceartă cu jurnaliștii, așa că, pe lângă dosar penal, s-a ales și cu amendă pentru tulburarea liniștii publice.

- V-am zis că am băut o singură bere, da? Mergem la IML și facem testul.

- Păi suntem obligați să vă conducem...

- Ok, mergem la IML. Lăsați-mă să iau mașina din drum!

- O luați dvs?

- OK, aveți loc acolo!

Acest bărbat a fost tras pe dreapta de polițiști înainte de miezul nopții, pe Bulevardul Basarabia din Capitală.

Claudiu Costea, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră București: „Se afla sub influența alcoolului, valoarea arătată de etilotest era de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.”

Mai mult, inspecția tehnică a autovehiculului pe care îl conducea era de mult expirată. Nemulțumit că a fost prins în afara legii, bărbatul de 42 de ani s-a luat la ceartă cu jurnaliștii și polițiștii.

- Dar nu vă era frică să vă urcați în mașină beat cu el?

- Eu? niciodată!

- Băi, femeie!

- Alooo!

- Alo! Stai la distanță, da?!

- Hei, gata!

- Gata sunt, sunteți poliție, în puii mei, faceți ceva!

Așa că pe lângă dosarul penal și amenda de 1.300 de lei pentru ITP-ul expirat, șoferul s-a ales cu încă o sancțiune de 800 de lei, pentru că a făcut scandal.

Reporter: Ce părere aveți de operațiunea polițiștilor?
Șofer: Mi se pare bună. Trebuie să verifici orice șofer, Nu știi niciodată când un șofer conduce sub influența băuturilor alcoolice.

În altă zonă a Capitalei, polițiștii de la Rutieră au fost însoțiți de o echipă tehnică. Aceasta a verificat starea autoturismelor oprite. Radarele nu au lipsit, mai ales că, atunci când traficul e liber, mulți sunt tentați să apese prea tare pedala de accelerație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri