Profesoară înjunghiată în fața cancelariei. Cum a acționat agresorul

Data publicării:
politie

Un tânăr de 22 de ani, din Ploieşti, a fost reţinut după ce şi-a înjunghiat fosta profesoară de matematică. Atacul a avut loc în liceul în care femeia predă, chiar în faţa cancelariei. Medicii spun că dascălul are răni grave şi a pierdut foarte mult sânge, dar starea sa este stabilă. Agresorul este acuzat de tentativă de omor.

Scenele terifiante au avut loc miercuri după-amiază, chiar în faţa cancelariei. Un tânăr de 22 de ani, fost elev al Colegiului Spiru Haret din Ploieşti, s-a năpustit asupra dascălului şi l-a înjunghiat.

Aurel Graur, purtător de cuvânt al ISJ Prahova: Liceul are prevăzute sisteme de verificare a accesului în școală, elevii trebuie să prezinte, adică folosesc cartela de acces atât la venire, cât și la plecare. Se pare că el a profitat de faptul că se producea schimbul de prânz și s-a intercalat între 2 elevi care au prezentat cartelele și a reușit să intre și se pare că avea și ghiozdan în spate.

După ce a primit primele îngrijiri la faţa locului, profesoara de matematică, în vârstă de 43 de ani, a fost transportată la spital în stare de şoc hemoragic, apoi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Violeta Tănase, medic Spitalul de Urgență Ploiești: S-au descoperit leziuni la nivelul stomacului, pancreasului, rinichiului drept, aproximativ 1.700 de ml de sânge. În acest moment, pacienta este în Reanimare, primește îngrijiri postoperatorii. Deocamdată este stabilă.

Tânărul care a înjunghiat-o pe profesoară a fost elevul ei în clasele IX-XI, după care a fost transferat la un alt liceu. La scurt timp după atacul de ieri, bărbatul a fost reţinut de jandarmi la câţiva metri de liceu.

Nu este prima dată când tânărul devine agresiv. În 2016 s-a ales cu dosar penal după ce şi-a ameninţat un coleg cu cuţitul. Pentru fapta de ieri, bărbatul este cercetat pentru tentativă de omor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri