Prognoza meteo pentru joi, 23 mai 2019. Vremea se strică din nou, reapar furtunile

Data actualizării: Data publicării:
furtuna bucuresti 5

Vremea rămâne destul de capricioasă. Astăzi, furtunile vor crea probleme în vestul, nordul şi centrul ţării, dar de vineri, acestea vor trece munţii şi spre celelalte zone. Jumătate din ţară se află joi sub alertă meteo de furtuni până spre seară. În cealaltă jumătate, soarele va fi generos şi temperaturile vor creşte pe măsură.

Pe parcursul zilei de joi, 23 mai 2019, furtunile vor fi prezente în vestul, în nordul şi în centrul ţării, dar şi în zonele montane şi submontane. Acolo se vor acumula cantităţi de apă ce pot trece izolat de 30 l/mp, motiv pentru care opt bazine hidrografice se vor afla sub cod portocaliu de inundaţii. În restul ţării, vremea va fi frumoasă, cu vânt moderat şi maxime de până la 27 de grade Celsius.

Marți, ploile vor trece munţii şi vor cuprinde majoritatea regiunilor. Aversele vor fi mai puternice în sudul şi în estul ţării. Vor fi tunete, fulgere, vijelii şi grindină. Fenomenele vor continua şi sâmbătă în zonele nordice, estice şi centrale, dar duminică, vremea va fi frumoasă, iar averse mai pot apărea pe suprafeţe mici din zonele de deal şi de munte. Prin urmare, temperaturile vor creşte în toată ţara.

Prognoza meteo specială pentru București

În Bucureşti, vremea va rămâne frumoasă joi, dar vântul va avea uşoare intensificări. Temperaturile vor fi foarte plăcute, cu valori de maximum 27 de grade Celsius, iar presiunea aerului nu va avea variaţii semnificative.

De vineri, vremea se schimbă din nou în Capitală. După orele prânzului, vor reveni ploile de vară, cu descărcări electrice. Atmosfera va fi similară şi sâmbătă, dar duminică, soarele va rămâne generos întreaga zi şi temperaturile vor creşte uşor.

De altfel, ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală, valabilă de joi, 23 mai, ora 12:00 până vineri, 24 mai, ora 22:00. În intervalul menționat vor fi perioade - în special în după-amiaza zilei de vineri (24 mai) - în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, cantități de apă mai însemnate.

Temperatura maximă, joi, 23 mai, va fi de 26-27 grade, iar vineri, 24 mai, de 23-24 de grade.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 15 grade.

Prognoza meteo la munte

Zona de munte se află sub alertă meteo de ploi torenţiale, însoţite de fenomene electrice şi vânt. Cantităţile de apă acumulate vor depăşi, izolat, 30 l/mp. Vremea va începe să se îndrepte din weekend. Sâmbătă, vor mai fi doar averse de după-amiază, iar duminică, acestea vor apărea pe suprafeţe mici.

Prognoza meteo pentru litoral

La mare, este o zi frumoasă şi caldă, cu nori trecători după prânz. Apoi, vor fi două zile cu vreme instabilă pe litoral, după care, duminică, atmosfera numai bună pentru plajă va reveni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri