Apare o nouă stațiune de lux pe litoralul românesc

Data actualizării: Data publicării:
Migrants Continue To Arrive On Greek Island Of Kos
Foto: Guliver/GettyImages

Guvernul a dat undă verde pentru apariția unei stațiuni de lux pe litoral. „New Costinești” este proiectul care ar urma să pună pe hartă o destinație ca în Dubai la Marea Neagră. Proiectul a fost inclus de Guvern în lista de obiective strategice. În prezent, cele 800 de hectare pe care autoritățile vor să le folosească sunt în pustietate, în mijlocul unor câmpuri dintre staţiunile Costineşti şi 23 August.

Paul Greavu, jurnalist Digi24: După ce am trecut de mănăstirea Schitu, am ajuns pe un drum de piatră, paralel cu marea. La aproximativ 100 de metri distanță este țărmul.

Destinația: viitoarea stațiune cu care se va mândri România. Momentan, doar pe hârtie, pentru că dezvoltarea „New Costinești" abia a fost aprobată în ultima ședință de Guvern, alături de alte proiecte precum Linia ferată de mare viteză București - Cluj Napoca sau mărirea Portului Constanța. Iar planurile sunt mărețe: construcția a patru resorturi de lux, 8 hoteluri de 5 stele, practic, o oază de relaxare și servicii pe o suprafaţă de 800 de hectare.

În prezent, zona nu este exploatată, ba chiar, este sălbatică, așa cum le place multor oameni care vin vară de vară între Costinești și 23 August. Doar trenurile care leagă Constanța de sudul litoralului mai sparg liniștea din zonă. Unii turişti nu prea sunt încântaţi de proiectul autorităţilor.

Paul Greavu, jurnalist Digi24: După ce traversează câmpurile din zonă, turiștii găsesc un loc inedit și puțin cunoscut în acest moment. Aici, plajele sunt sălbatice, țărmul este abrupt, iar marea are o culoare specială.

Aurelian Marin, consultant în turism: Litoralul românesc încă are nevoie de 30-40 de hoteluride calibru pentru a avea viitor, în continuare, mare parte din hotelurile de pe litoral sunt totuși hoteluri vechi.

Chiar dacă planurile au fost aprobate la Bucureşti, autoritățiile locale nu ştiu nimic.

Mariana Dolana, consilier Primăria Costinești: Nu a venit nimeni! Nimeni nu ne-a băgat în seamă, pe nimeni nu a interesat nimic. Astea sunt vorbe, nu e greu să scrie pe hârtie. Nu știu dacă o să ajungem noi ca-n Dubai, în Grecia.

Nu este prima dată când se discută despre apariția unei stațiuni noi între Costinești și 23 August: în 2007 a existat un proiect asemănător însă a rămas doar un vis frumos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri