Promisiunile din noul program de guvernare al PSD: creșterea pensiilor cu încă 32% și a salariului minim cu 57%

Data publicării:
psd program de guvernare
Foto: Programul de guvernare al PSD 2021-2024

Partidul Social Democrat a prezentat, miercuri, programul de guvernare pentru perioada 2021-2024. Documentul a fost elaborat în perspectiva alegerilor parlamentare și prevede majorări de pensii, reducerea impozitului pentru salariile sub 6.000 de lei, realizarea unui fond strategic de investiții sau introducerea contractelor de performanță în instituțiile statului.

Programul de guvernare al PSD prevde creșterea pensiilor cu 32% până în 2024 și a salariului minim cu 57%.

Potrivit documentului prezentat de PSD, salariul minim și bonurile de masă vor fi scutite de impozit. De asemenea, impozitul pe salariu va fi redus în funcție de numărul de copii pe care îi are angajatul.

PSD promite stimulente financiare pentru angajații cu copii printre care majorarea stimulentului de reinserție în muncă, majorarea indemnizației de creștere a copilului sau introducerea voucherelor pentru creșă.

Programul de guvernare al PSD mai prevede o schemă de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă. Firmele ar urma să primească un ajutor până la 100.000€ pentru susținerea afacerii, cu garanție pentru 50% din credit. 50% din ajutorul nerambursabil este pentru salariile noilor angajați.

PSD mai promite înființarea Băncii de Dezvoltare a României pentru sprijinirea antreprenoriatului și IMMurilor, dar și finanțarea marilor proiecte de infrastructură și a exporturilor, programul Start-Up pentru studenți, schemă de 500 de milioane lei anual pentru sprijinirea transferului de tehnologie de la companiile străine la cele locale, dezvoltarea lanțurilor de producție locale printr-o schemă de ajutor de stat de 1 miliard de euro, sau un program pentru relansarea producției, prioritar în industria de medicamente, de echipamente medicale, chimică, petrochimică, alimentară, de tractoare, masini, unelte si utilaje agricole, îngrășăminte, construcția de nave etc.

Țintele programului de guvernare sunt: o creștere economică de 4,4% pe an și un deficit sub 3% în 2024.

Documentul poate fi consultat AICI.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri