Propunere legislativă pentru înființarea Registrului Electronic Naţional al Disciplinei în Autorizarea Construcţiilor

Data actualizării: Data publicării:
case in constructie
Popunere legislativă pentru înființarea Registrul Electronic Naţional al Disciplinei în Autorizarea Construcţiilor.

Deputatul PNL, George Tuţă, şi liderul Grupului parlamentar al PSD, deputatul Alfred Simonis, au depus miercuri propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative pentru întărirea disciplinei autorizării construcţiilor.

Principala modificare prevede ca Inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C. să înfiinţeze şi să gestioneze Registrul Electronic Naţional al Disciplinei în Autorizarea Construcţiilor.

Registrul va cuprinde informaţii legate de certificatele de urbanism, autorizaţiile de construire şi recepţia la terminarea lucrărilor, precum şi, după caz, informaţii despre:

a) rezistenţă mecanică şi stabilitate;

b) securitate la incendiu;

c) igienă, sănătate şi mediu înconjurător;

d) siguranţă şi accesibilitate în exploatare;

e) protecţie împotriva zgomotului;

f) economie de energie şi izolare termică;

g) utilizare sustenabilă a resurselor naturale

„Subiectele legate de disciplina în construcţii au impact în vieţile şi timpul românilor, zi de zi. Fie că vorbim de prelungirea valabilităţii certificatelor de urbanism, a autorizaţiilor de construire sau de recepţia la terminarea lucrărilor, toate sunt evenimente importante care solicită mult timp, atât din partea cetăţenilor implicaţi, cât şi a autorităţilor relevante. Prin aceasta iniţiativă legislativă punem bazele unui serviciu public, bazat pe furnizarea de date specifice de către autorităţile administraţiei publice competente, care vor completa Registrul Electronic Naţional al Disciplinei în Construcţii. Va exista o bază comună, un istoric al imobilelor din ţara noastră, iar cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să facă drumuri inutile de la o instituţie la alta. Ne dorim să creştem gradul de transparenţă şi accesul la date, elemente de normalitate într-un stat prietenos cu cetăţenii. Le mulţumesc tuturor colegilor care susţin această iniţiativă legislativă şi am încredere că proiectul va fi dezbătut şi adoptat în cel mai scurt timp”, a declarat deputatul George Tuţă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri