Propunere privind acordarea voucherelor de vacanță

Data publicării:
Transfagarasan vacanta turism Romania_shutterstock_503738407
FOTO: Shutterstock

Valoarea tichetelor de vacanţă emise în primele nouă luni ale anului a ajuns la 230 de milioane de euro, anunţă Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.

Transfagarasan vacanta turism Romania_shutterstock_503738407
FOTO: Shutterstock

E o sumă uriaşă, de opt ori mai mare decât cea de anul trecut. Angajaţii de la stat au luat cu asalt anul acesta staţiunile de vacanţă.

Litoralul, staţiunile de la munte, zona balneo şi Delta Dunării au înregistrat creşteri de până la 25%. Cea mai mare valoare a voucherelor a fost înregistrată în luna iunie - 125 de milioane de euro, când au început să fie distribuite către bugetari.

Agenţiile de turism cer însă, în cazul în care programul va fi continuat şi anul viitor, ca tichetele să fie acordate la început de an, pentru ca rezervările să se facă în perioada de vârf a înscrierilor - adică între ianuarie şi martie.

Fiecare bugetar a primit, anul acesta, vouchere în valoare de 1450 de lei - pe care le-a putut consuma în hotelurile, restaurantele şi agenţiile de turism care au fost parte din program.

Graţie acestora, pentru prima dată în acest an, mai mulţi români au fost în vacanţă la Marea Neagră, iar rata de ocupare a crescut inclusiv în staţiunile turistice mai puţin frecventabile în anii trecuţi. Turismul românesc a fost puternic impulsionat de acordarea acestor tichete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri