Propunerea controversată a lui Teodorovici, taxată de Politico: Cea mai jenantă veste vine din România

Data actualizării: Data publicării:
politico teodorovici

Propunerea ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici de a restrânge drepturile cetățenilor români care merg la muncă în Uniunea Europeană a ajuns și în presa străină.

Citește și: Ce i-au scris românii lui Eugen Teodorovici după ideea restricțiilor pe piața muncii în UE

Declarația lui Teodorovici cum că românii ar putea avea drept la muncă doar 5 ani într-o altă țară, după care ar fi forțați să se mute este prima știre din buletinul informativ al publicației Politico, scrie Ziare.com.

„Iată cea mai jenantă veste din Europa, în această dimineață: presa din România scrie că ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici vrea ca dreptul oamenilor care muncesc și locuiesc în Uniunea Europeană să aibă o dată de expirare. „Poate sună restrictiv, dar așa stau lucurile”, a spus acesta. „Dacă un român pleacă în Germania și primește încontinuu permis de muncă acolo, atunci sunt șanse mici să se mai întoarcă în România. Poate ar trebui să restricționăm permisele de muncă la maximum 5 ani şi la revedere, te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”, scrie Politico. 

Europarlamentarul Siegfried Mureșan scrie că buletinul informativ de la Politico este citit zilnic de zeci de mii de europeni, mulți dintre ei cu putere de decizie în structurile UE.

„Prima știre din buletinul informativ al Politico este declarația lui Teodorovici în care propune îngrădirea dreptului la muncă al românilor în UE. Un guvern care vrea să limiteze drepturile propriilor cetățeni - așa se vede în lumea civilizată declarația ministrului Teodorovici.

Acest buletin de știri este citit în fiecare dimineață de aproape 100.000 de factori de decizie din Uniunea Europeană. Nu e de joacă! Vreau miniștri care să facă cinste României în UE, nu despre care să se scrie în mod negativ pe primele pagini ale ziarelor”, a scris pe Facebook europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri