Protest diplomatic la cel mai înalt nivel la adresa Austriei. Aurescu îl cheamă pe Hurezeanu în țară. MAE: Relațiile vor fi diminuate

Data actualizării: Data publicării:
Emil Hurezeanu
Ambasadorul României în Austria Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministerul Afacerilor Externe l-a chemat de urgență în țară pe ambasadorul în Austria, Emil Hurezeanu. Chemarea are legătură cu votul negativ pe care Austria l-a dat României în privința aderării la spațiul Schengen. MAE anunță: „Este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei și indică decizia de diminuare a nivelului actual al relațiilor cu acest stat”.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că, având în vedere poziția Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie 2022, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară pentru consultări. Conducerea Ambasadei României la Viena va fi asigurată la nivel de însărcinat cu afaceri ad interim.

Potrivit cutumelor diplomatice, decizia părții române este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei și indică decizia de diminuare a nivelului actual al relațiilor cu acest stat”, se arată în comunicatul MAE.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri