Protest extrem la Guvern. Cum a fost sancționat bărbatul care s-a legat cu lanțuri de gard

Data actualizării: Data publicării:
20180719122823_IMG_2588-01
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Protest extrem în fața guvernului. Un protestatar s-a legat cu un lanț de gardul Guvernului, având în mână o sticlă cu benzină, și a amenințat că își dă foc. Jandarmii au intervenit pentru a-l calma pe protestatar și pentru a asigura siguranța celor care trec prin zonă. 

20180719122516_IMG_2570-01
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Bărbatul care se legase joi de gardul Palatului Victoria şi ameninţa că îşi dă foc şi un alt bărbat care se legase de un indicator de circulaţie au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei, anunţă Jandarmeria Bucureşti. Instituţia precizează că respectă dreptul la libera exprimare atât timp cât nu este încălcată legea şi că nu tolează actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa cetăţenilor.

„Înţelegem şi respectăm dreptul cetăţenilor la liberă exprimare, dacă acesta se exercită cu respectarea legilor în vigoare. Jandarmeria Capitalei are obligaţa de a asigura măsurile de ordine pubică şi siguranţa cetăţenilor şi nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa acestora. Ca de fiecare dată vom acţiona împotriva celor care tulbură grav ordinea publică”, mai spun reprezentanţii Jandarmeriei.

UPDATE: Jandarmii au reușit să îi smulgă protestatarului sticla cu benzină, apoi l-au încătușat și l-au dus la secție.

Cristian Mihai Dide, protestatarul amendat adeseori pentru manifestațiile spontane, susține că protestează față de o posibilă intenție a Guvernului de a da o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea. Jandarmii discută cu el, încercând să-l convingă să renuțe la protest, fără succes însă până acum.

20180719122823_IMG_2588-01
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

„M-am săturat să păzesc Guvernul acesta să dea ordonanțe de urgență”, a spus el.

„Nu vrem o ordonanţă de urgenţă, vrem să fie consultate organismele civice care pot spune dacă e bună o ordonanţă de urgenţă pentru amnistiere şi graţiere în justiţie”, le-a mai spus bărbatul jurnaliştilor aflaţi la faţa locului.

20180719122736_IMG_2583-01
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri