VIDEO. Protest în Piața Universității față de modificările aduse legilor justiției

Data actualizării: Data publicării:
protest pta univ ganea 20190330195501_OGN_3675-01

Peste 1000 de persoane şi-au dat întâlnire în Piaţa Universităţii, sâmbătă seara, unde şi-au strigat, timp de patru ore, nemulţumirile. Au adus cu ei bannere şi au scandat lozinci împotriva coaliţiei de la guvernare. A avut loc și un mic conflict cu jandarmii, în momentul în care mai mulți manifestanți au încercat să treacă de gardurile de protecție și să ajungă pe șosea. Protestatarii au cerut demisia lui Liviu Dragnea şi a lui Tudorel Toader, pe care îi consideră principalii vinovaţi pentru modificările aduse legilor justiţiei. Printre cei prezenţi în Piaţa Universităţii  s-au numărat regizorul Stere Gulea şi actorul Tudor Chirilă.

protest universitate ganea 20190330200631_OGN_3732-01
protest universitate ganea 20190330200631_OGN_3732-01

FOTOGALERIE ©Inquam Photos / Octav Ganea

„Cred că suntem într-un capitol mult mai grav şi acela al anulării separării puterilor în stat. Puterea executivă intervine în puterea judecătorească. Eu sper încă să ajungem să trăim într-o ţară în care lucrurile sunt făcute pentru oameni şi nu pentru minorităţi politice organizate în structuri mafiote”, a declarat actorul Tudor Chirilă pentru Digi24.

ACTUALIZARE ORA 20:00. Protestatarii nu au pornit încă în marș spre sediul DNA. A avut loc și un mic conflict cu jandarmii, în momentul în care mai mulți manifestanți au încercat să treacă de gardurile de protecție și să ajungă în șosea, relatează reporterul Digi24, Maria Moiș:


Numărul protestatarilor care s-au strâns în Piaţa Universităţii a ajuns la câteva sute. Oamenii strigă „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Adina Florea, sluga PSD”, dar şi „Jandarmeria, apără hoţia” şi „Magistraţi, nu cedaţi”.

De asemenea, se scandează mesaje de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi.

În Piaţa Universităţii sunt, printre alţii, regizorul Stere Gulea, Tudor Chirilă şi mai mulţi membri USR, printre care fostul ministru Vlad Voiculescu, informează News.ro.

„Cred că ce se întâmplă în momentul acesta este poliţie politică în stare pură. Se vede exact unde sunt dispuşi să meargă. Sunt dispus să oprească pe cineva care a trecut de toate procedurile într-un concurs internaţional şi este pe primul loc şi pentru că asta nu le convine sunt dispuşi să facă orice. Zilele astea ne arată că sunt dispuşi să facă orice pentru a opri pe oricine care deranjează. Astăzi este Laura Codruţa Kovesi, mâine poate fi oricare dintre noi”, a spus Vlad Voiculescu, citat de News.ro.

ACTUALIZARE. Circa 300 de persoane manifestau foarte zgomotos în Piața Universității, sâmbătă, la ora 19:00. Oamenii au nemulțumiri față de modificările aduse legilor justiției în ultimii doi ani.  Iată imaginile:


ORA 18:00 Peste o sută de persoane protestau, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 18:00, în centrul Capitalei față de modificările aduse legilor justiției în ultimii doi ani. Oamenii s-au adunat în Piața Universității, unde își strigă nemulțumirile, dar aveau de gând să plece în marș spre sediul DNA.

Oamenii continuă să vină în fața Teatrului Național, dar și în partea opusă, la Universitate. Protestul este îndreptat în special împotriva a două personaje de pe scena politică - liderul PSD, Liviu Dragnea, și ministrul justiției, Tudorel Toader -,  scandările manifestanților vizându-i cu precădere.

Oamenii sunt nemulțumiți de modificările aduse legilor justiției în ultimii doi ani. Protestatarii au de gând să pornească de la Teatrul Național către sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde jandarmii deja s-au pregătit și au pus garduri de protecție.

Mai multe proteste față de coaliția PSD - ALDE, dar și față de intenția modificării legislației penale prin ordonanțe de urgență au fost anunțate încă de vineri. Protestatarii reclamă încălcarea regulilor statului de drept și aservirea justiției.

În Piața Universității, manifestanții intenționează chiar să facă o noapte albă, pregătindu-se cu corturi și saci de dormit. Totodată, participanții la protest vor să facă un lanț uman de la Universitate până la sediul DNA arătându-și astfel susținerea față de Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA care este anchetată acum de Secția specială pentru magistrați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri