Protestatar care a lovit un jandarm la mitingul din 10 august, reținut de procurori

Data actualizării: Data publicării:
interventie jandarmi violente protest bucuresti 10 august_inquam ganea (4)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reţinut joi un protestatar de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, acuzat de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a lovit un jandarm de mai multe ori cu piciorul, scrie Agerpres.

interventie jandarmi violente protest bucuresti 10 august_inquam ganea (4)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Reprezentanţi ai Parchetului au precizat că este vorba despre unul dintre protestatarii care l-au lovit pe colegul femeii jandarm.

„În data de 10 august 2018, inculpatul T.C.F., în timp ce se afla în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unui manifestaţii publice, alături de numeroase alte persoane, a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i mai multe lovituri cu piciorul. Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanei vătămate, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest”, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Bărbatul va fi dus joi în faţa unui judecător cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

În acest dosar sunt cercetaţi penal şase inculpaţi, trei dintre aceştia aflându-se în arest preventiv, doi în arest la domiciliu şi unul sub control judiciar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri