Protestatar mort. Ce spune soția bărbatului care a participat la mitingul de pe 10 august

Data actualizării: Data publicării:
ilie gazea

Un dosar penal a fost deschis de poliţiştii şi procurorii din Teleorman, după moartea unui bărbat de 68 de ani, care a participat la mitingul din Bucureşti, de pe 10 august. Acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale în Piaţa Victoriei, unde i s-a făcut rău. Le-a spus medicilor de la SMURD că suferă de mai multe boli, dar a refuzat în acel moment să fie transportat la spital. Câteva zile mai târziu, a ajuns în stare gravă la Spitalul din Alexandria, unde a şi murit. Rudele se întreabă acum dacă nu există vreo legătură între evenimentele din Piaţa Victoriei şi înrăutăţirea stării sale de sănătate.

Soția protestatarului mort: Mi-a povestit că i-au pulverizat gaze şi i-a dat sânge şi pe nas, şi pe gură.

-Înainte să meargă la proteste se simţea rău?

-Nu, nu se simţea rău. El avea probleme cu inima şi anemia.

Bărbatul fusese la mitingul anti-PSD cu încă 14 prieteni. Mulţi dintre ei se tem că substanţele iritante împrăştiate de jandarmi i-au grăbit sfârşitul bărbatului de 68 de ani, oricum ros de suferinţe.

Constantin Vai, martor: Ştiţi cum este asta, mortul e vinovatul. Dar și dacă ar fi fost bolnav poate asta i-a cauzat decesul sau i-a grăbit decesul.

Tufă Mişu, martor: I-a dat sângele pe nas și pe gură lui Iliuţa, clocotea. L-am luat, nici eu nu mai vedeam bine, m-am dus în spate la SMURD. Acolo l-am băgat la urgență, l-au pus pe un scaun, au văzut că nu îi pot opri hemoragia, l-au întins pe o targă, după 15 minute l-au stabilizat și am plecat de acolo.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă confirmă faptul că bărbatul a apelat la medicii SMURD în acea seară. Au vrut să îl ducă la spital, însă acesta a refuzat.

Soţia bărbatului decedat: Rău i-a fost după 4 zile. Îi era cald şi i s-a făcut rău.

A ajuns în cele din urmă la Spitalul din Alexandria, cu hemoragie internă. Nu a mai putut fi însă salvat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri