PSD anunță că depune o lege care prevede suspendarea ratelor la bănci pentru populație și firme până la finalul anului 2020

Data actualizării: Data publicării:
Close-up of businessman using a hammer to smash plenty of coins inside piggybank into pieces as he needs emergency money - using money in financial crisis concept.
FOTO: Getty Images

PSD anunță printr-un comunicat de presă că parlamentarii partidului vor depune joi în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente. Măsura este valabilă atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice și se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv.

Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ.

„PSD consideră că măsurile anunțate de Guvern pentru sprijinirea economiei sunt mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor și populației”, se arată în comunicatul de presă.

Președintele interimar al PSD a criticat măsurile economice anunțate de Guvern.

„Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme și clare de susținere a populației și a mediului de afaceri. Am văzut, în schimb, multă șovăială și o lipsă totală de reacție rapidă. Suntem într-o luptă contracronometru. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Guvernul a decis că va asigura plata șomajului tehnic pentru angajații companiilor care își închid activiatea, însă nu mai mult de 75% din salariul mediu brut. De asemenea, crește plafonul de garantare a creditelor pentru IMM-uri cu 5 miliarde de lei, credite garantate de stat pentru investiții și capital de lucru. Dobânda acestor credite va fi subvenționată. Guvernul a decis să ramburseze TVA până în limita sumei de 9 miliarde de lei.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri