Puii de urs salvați din Argeș erau abandonați de o săptămână. Medic: Unul are capul spart, altul tremură

Data publicării:
pui de urs salvat de jandarmi
Doi pui de urs răniți au fost salvați de jandarmii montani din Argeș. Foto: Facebook/ Jandarmeria Arges

Puii de urs salvați zilele trecute din parcul național Piatra Craiului sunt în stare destul de proastă. Specialiștii în grija cărora se află acum spun că par să se fi descurcat singuri o săptămână, înainte ca un turist să-i vadă și să sune la 112.

După apelul de la 112, pentru salvarea celor doi pui de urs s-au mobilizat doi rangeri din Parcul Național Piatra Craiului, un comisar al Gărzii de Mediu și jandarmii de la Postul Montan Rucăr. Intervenția a durat aproximativ două ore.

Mircea Vergheleț, directorul Parcului Național Piatra Craiului: Unul dintre pui era într-o stare mai proastă și a fost ușor să îl prindă colegii mei și să îl bage în mașină. Celelalt s-a urcat într-un molid. Reprezentantul Gărzii de Mediu s-a cățărat după el.

Alexandru Văjan, Comisar Șef Garda de Mediu Argeș: A venit și o echipă a Jandarmeriei pentru a asigura oarecum protecția în cazul în care apare ursoaica. De fapt, nu mai era cazul, pentru că medicul veterinar a specificat că puii sunt părăsiți de aproximativ o săptămână, după starea lor de sănătate.

Ursuleții au ajuns în grija unui medic veterinar din Târgu Mureș.

Gabriel Galgoczy, specialist în comunicare la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani: În special, unul dintre ursuleți care are un traumatism cranian cu o rană suprainfectată. Celălalt are un tremurat incontrolabil în tot corpul și e nevoie de mai multe analize pentru a stabili exact care este cauza.

Dacă starea de sănătate a ursuleților se va îmbunătăți, aceștia vor fi transportați la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri