Raed Arafat: "Am suplimentat mașinile SMURD, am adus șoferi de la Pompieri, am anulat concediile. Dar există limită la fiecare chestie"

Data publicării:
Ambulanțe cu pacienti.
Ambulanțe cu pacienti. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat a declarat, vineri seara, că s-au luat măsuri pentru ca spitalele să poată face față valul 4 al pandemiei și numărului tot mai mare de persoane care solicită ajutorul medicilor. Ambulanțele SMURD au fost suplimentate, iar concediile tuturor angajaților au fost anulate, pentru a se lucra la capacitate maximă, a precizat șeful DSU. Arafat a răspuns, astfel, premierului Florin Cîțu cu privire la criza echipajelor de urgență care duce la un timp foarte mare până când pacienții sunt testați sau duși la spital pentru îngrijiri.

"La Bucureștii noi, pe parcursul ultimelor săptămâni am suplimentat mașinile. Pentru testări, pentru că acolo este așteptarea de câteva zile, am adus mașini de la Pompieri, Dustere, nu trebuie să fie ambulanță, și am dat șoferi de la Pompieri din mai multe orașe din țară - sunt aproape 20 de echipe.

Am suplimentat mașinile SMURD la maximul posibil. Am solicitat anularea concediilor de la Ambulanță ca să avem capacitatea maximă. În fața Spitalului Universitar am construit aceste porturi medicale avansate de extindere a UPU ca să facem zone tampon pentru a prelua din ambulanțe.

Știu că colegii sunt sub o presiune maximă. Astăzi, aceeași măsură care este la Universitar și la Pantelimon am aplicat-o la Timișoara în fața UPU-ului, pentru că de acolo ne-au venit informații că a fost un timp de așteptare mai mare și am crescut capacitatea UPU-ului.

Dar există limită la fiecare chestie și trebuie să completăm paturile care trebuie să preia bolnavii din UPU. Și acum și la București am obținut paturi suplimentare, la Spitalul CFR 2, am suplimentat paturi iarăși la Spitalul Ilfov. La Spitalul "Sfântul Ioan" s-a suplimentat numărul paturilor chiar astăzi dimineață cu 25 cu oxigen și 100 fără oxigen, care pot fi în viitor suplimentate cu oxigen prin concentratoare", a precizat Raed Arafat, la Antena 3. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri