Raed Arafat motivează decizia de a ține restaurantele şi teatrele închise: Când ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare

Data actualizării: Data publicării:
Raed Arafat în studioul Digi24.
Raed Arafat, șeful DSU. Foto: Captură TV Digi24

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că teatrele, cinematografele şi restaurantele se numără, potrivit OMS, printre factorii de risc ai infectării cu COVID-19: ,,Acum aproximativ 4 saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, potrivit Mediafax.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat motivele pentru care teatrele, restaurantele şi cinematografele sunt, la cinci luni de la epidemie, închise.

„În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare. În schema pe care am mai arătat-o o dată, de la OMS, apăreau locurile unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de tramsmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS. (...) Acum aproximativ patru saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, a spus Arafat.

Potrivit șefului DSU, Franţa, Italia, Spania au avut o mare presiune pe sistemul lor de sănătate, dar în prezent aceste țări sunt într-o situație mai bună decât România.

Nu pot sa iau decizii cu teama că voi fi executat. Îmi asum responsabilitatea

Șeful DSU, Raed Arafat, susţine că nu se teme de faptul că va fi „executat”, deşi acesta a mărturisit că a tot primit mesaje în acest sens. „Cine vrea, să mă execute! Nu pot să calculez mişcarea şi deciziile mele”, a spus el.

Raed Arafat susţine că a tot primit mesaje cum că va fi „executat”, însă mărturiseşte că acest lucrul nu-l va împiedica să ia deciziile pe care le consideră corecte şi să-şi facă, în continuare, treaba cu responsabilitate asumată.

„Am tot primit mesaje că o să fiu «executat». O să stau să nu mai fac nimic pentru că voi fi executat? Eu o sa-mi fac treaba cu bună-credinţă şi cine vrea, să mă «execute»! Eu nu pot să calculez miscarea mea şi deciziile mele. Eu nu pot sa iau deciziile mele cu teama că voi fi executat”, susţine Raed Arafat.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri