Raed Arafat: România are una dintre cele mai mici rate ale mortalității din cauza COVID. Cum arată situația la nivel mondial VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
Criza de personal medical la secţiile ATI este răspândită în toată Europa.
Foto: GettyImages

România a controlat bine pandemia de coronavirus, susține secretarul de stat Raed Arafat, care a prezentat o situație comparată pe mai multe țări privind un singur indicator: rata de mortalitate din cauza COVID la 10.000 de locuitori. Țara noastră are una dintre cele mai mici rate de mortalitate, în vreme ce alte țări au valori duble față de noi.

România are o rată de mortalitate din cauza COVID de 12 cazuri la 10.000 de locuitori. Această valoare este puțin mai ridicată decât în Germania și Elveția (11 decese la 10.000 de locuitori) și decât în Norvegia și Finlanda (10 decese la 10.000 de locuitori, cea mai mică valoare înregistrată), potrivit datelor prezentate de Raed Arafat. Imediat deasupra noastră se află Suedia, cu 13 decese la 10.000 de locuitori.

În schimb, alte țări lovite mai puternic de pandemie au o rată a deceselor mult mai ridicată. Statele Unite și Spania au înregistrat 17 decese la 10.000 de locuitori, Bulgaria - 19, Belgia - 20, Ungaria - 22, Cehia - 25 de decese la 10.000 de locuitori.

Aceste valori se vor schimba, în funcție de evoluția măsurilor luate pentru stoparea pandemiei, a mai avertizat Raed Arafat.

"Din păcate, avem decese în continuare și la sfîrșit, când se va trage linia, normal că aceste cifre vor crește la toate aceste țări, probabil. Dar asta ne arată că România a ținut situația sub control, foarte bine în comparație cu alte țări", a mai arătat Raed Arafat.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri