Video Exclusiv Rafila explică de ce a lansat un nou plan anti-cancer: Să faci 80 de acte normative în câteva luni ar fi un record mondial

Data actualizării: Data publicării:
alexandru rafila face declaratii la guvern
Ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Foto: gov.ro

Scandalurile din Sănătate vin unul după altul. După ce a spus că 200 de medici nu sunt pregătiți foarte bine, ministrul vrea să îi facă acum medici de familie, iar scandalul din jurul Planului de Cancer ajunge în Coaliție. Rafila spune că trebuie modificată legea și că unele norme de aplicare nu pot fi făcute.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24, ministrul Sănătății a răspuns tuturor acuzațiilor.

Alexandru Rafila: Numărul de norme pe care le-am identificat erau 80. Să faci 80 de acte normative în câteva luni cred că ar fi un record mondial, ar însemna unu pe zi. 

Sunt unele prevederi la care nu puteam să facem norme. Această afirmație că Ministerul Sănătății se opune și blochează planul național de control al cancerelui este neadevărată și îmi asum întreaga responsabilitate pentru această afirmație. Nu e timp de insulte sau replici.

Trebuie să existe o discuție la nivelul principalelor partide acestei coaliții și sper că săptămâna viitoare..

Reporter: Politic ce discutați?

Alexandru Rafila: Care e maniera de promovare, fie de corectare a primei variante, fie de promovare a unei alte variante.  Cred că domnul Iohannis trebuie să aibă la îndemână un .... și bineînțeles Parlamentul, Ciolacu a fost unul dintre cei care a sprijinit acest plan..., trebuie să avem disponibil un instrument aplicabil, care să nu fie instrumentul dezbaterilor politicianiste.

Într-un gest fără precedent, bolnavii de cancer spun că vor ieși în stradă după ce ministrul Sănătății a lansat un nou Plan anti-cancer, în loc să îl aplice pe cel deja promulgat acum 7 luni. Planul deja aprobat prin lege în Parlament ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 iulie. Cu o lună înainte însă, instituția condusă de Alexandru Rafila lansează un nou Plan de Cancer. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri