Rafila: Transportul public în comun este principala sursă de transmitere a Covid-19 în momentul de faţă

Data actualizării: Data publicării:
transmitere virus covid
Transportul public în comun ar prezenta cel mai mare risc de infectare cu Covid-19 Foto: Inquam Photos/ George Călin

Transportul public în comun este principala sursă de transmitere a COVID-19 în momentul de faţă, spune medicul Alexandru Rafila, care susține că deschiderea școlilor în septembrie nu a avut un impact major în ceea ce privește creșterea numărului de infectări. 

"Transportul public este principala sursă de transmitere a bolii în momentul de faţă şi acele apeluri de colaborare cu toţi angajatorii, încât toată lumea să îşi împartă personalul în 3, cei care nu pot lucra de la domiciliu şi mijloacele de transport sunt maxime pe parcursul celor 3 ore necesare transportului la locul de muncă şi la întoarcere şi lucrurile funcţionează. Noi am închis şcolile. Spuneţi-mi în ce ţară din Uniunea Europeană şcolile, din clasa întâi până în a VIII-a, sunt închise. Pentru că nu s-a evaluat impactul deschiderii şcolilor. Suntem la 2 săptămâni de la închiderea şcolilor. E clar că şcolile nu au avut o influenţă importantă în ceea ce priveşte numărul de cazuri", a spus Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Rafila spune că e posibil să se depăşească 25.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi până în decembrie

Întrebat dacă este posibil ca până în luna decembrie să se depăşească 25.000 de cazuri noi pe zi de COVID-19, Rafila a răspuns: "Da, este o variantă posibilă. Dacă astăzi avem aproape 10.000 de cazuri, vă daţi seama că am avut câte un salt de la o săptămână la alta şi mă refer la media cazurilor, nu la o zi nume, iniţial de 500 de cazuri, ulterior de 1.000, acum avem un salt de aproape 2.000 de cazuri de la o săptămână la alta şi atunci, în mod evident, dacă asistăm la intervale de 7 zile, 10 zile, că avem un salt major. Se poate ajunge la această situaţie".

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri