Raluca Turcan: Mâine, guvernul nu va trece de Parlament

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan gesticuleaza in fimp ce vorbeste
Raluca Turcan, ministrul Culturii. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat, marți seară, la Digi24, că guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș nu va trece de votul Parlamentului, „însă această criză va fi stopată de urgență”.

„Mâine, guvernul nu va trece de Parlament, însă această criză va fi stopată de urgență. Pentru că toate părțile politice sunt obligate să-și redimensioneze pretențiile și să pună pe primul loc societatea”, a afirmat Turcan.

Aproape toți miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş au fost respinși marţi în comisiile parlamentare de specialitate. Cătălin Drulă, propus pentru portofoliul de la Transporturi, a fost singurul care a primit un aviz favorabil.

Avizul comisiilor este consultativ, iar votul asupra listei cu miniştri şi a programului de guvernare va avea loc miercuri.

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat marți dimineață că parlamentarii liberali nu vor vota în plenul parlamentului miniștrii USR propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș. El a mai spus că nu exclude varianta alegerilor anticipate și că PNL arată deschidere către USR: „Ce a fost în trecut a fost în trecut”.

Citește și: Dacian Cioloş le cere parlamentarilor „să treacă peste orgolii politice” şi să voteze guvernul USR

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri