Video Răsturnare de situație la pompă. Prețul benzinei l-a depășit pe cel al motorinei

Data actualizării: Data publicării:
pompa benzina
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Răsturnare de situație la pompă: prețul benzinei l-a depășit pe cel al motorinei. Anul trecut era invers. Litrul de motorină era cu un leu și 50 de bani mai scump. Din păcate, ieftinirea motorinei nu va duce și la scăderea prețurilor produselor la raft, spun specialiștii.

La una din stațiile de alimentare din Capitală, ce aparține liderului pieței, un litru de benzină standard se vinde cu 6 lei și 50 de bani, iar un litru de motorină standard este 6 lei și 48 de bani.

În toamna anului trecut cel mai ieftin sortiment de motorină era mai scump și cu un leu și 50 de bani pe litru în comparație cu cel mai ieftin sortiment de benzină.

Dacă ne uităm la prețurile medii, benzina și motorina standard se vând la fel, cu 6 lei și 50 de bani pe litru. Asta după ce, de la jumătatea lunii aprilie, motorina a început să se ieftinească.

Scăderea prețului motorinei se datorează stocurilor mari pe care le-au făcut agenții economici pe fondul embargoului impus de Uniunea Europeană pentru carburanți rusești. Dar motorina ieftină nu va antrena scăderea prețurilor produselor la raft.

Adrian Codîrlașu - vicepreședinte CFA România: Vedem acest stocuri suplimentare create care pun presiune pe scăderea prețului. Acum se văd din ce în ce mai puține mașini diesel, iar numărul lor este programat să scadă. Prin urmare și cererea de motorină se va reduce. Nu vom vedea niciun impact în prețul produselor. Scăderea este extrem de mică pentru a vedea un impact asupra costului de transport al mărfurilor.

Cotaţia petrolului Brent este sub 77 de dolari pe baril, printre cele mai mici valori de la începutul anului.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri