RATB va construi o nouă linie de "metrou ușor"

Data publicării:
ODAwJmhhc2g9Nzk4YjI3ODYzNTQ1MWUyNjdjZTk2NDUyYjBkMWFlYzQ=.thumb

Regia Autonomă de Transport București (RATB) vrea să separe cu gard și bordură traseul unei altei linii de tramvai după modelul liniei 41.

Linia de rulare a tramvaiului 21 care circulă pe Bulevardul Colentina și pe Calea Moșilor va fi separată de traficul auto de pe cele două artere rutiere, potrivit Profit.ro.

Tramvaiele nu vor mai fi blocate de autoturisme care, în lipsa acestui gard, pot intra pe linie. Lucrările urmează să înceapă cel mai probabil anul viitor, după obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor. Traseul liniei de tramvai 21, una dintre cele mai folosite din Capitală, pornește de la kilometrul zero al Bucureștiului, în Piața Sfântul Gheorghe din apropierea Pieței Unirii, și se oprește după piața Bucur Obor, în zona complexului comercial Europa. "Intenționăm să delimităm zona cu bordură și gard. Aceasta este o lucrare de investiții, iar lucrările vor începe, probabil, anul viitor, după parcurgerea etapelor legale. Durata lucrărilor va fi stabilită în urma finalizării studiului de fezabilitate", au declarat reprezentanții RATB.

Proiectul Regiei se află deocamdată într-o fază incipientă. La finalul lunii trecute, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) a Primăriei Capitalei a luat în discuție solicitarea RATB de formulare a unui punct de vedere asupra lucrării "delimitarea amprizei liniei de tramvai 21 față de traficul auto general", pe Șoseaua Colentina și Calea Moșilor.

Comisia și-a dat acordul pentru proiect, însă a ridicat și condiții. Astfel, potrivit unui document CTATU analizat de Profit.ro, arhitecții bucureșteni vor ca traseul tramvaiului 21 să fie delimitat cu gard și bordură doar pe tronsoanele excedate de trafic, care ar urma să fie stabilite printr-un studiu specific de evaluare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri