Reacția Arhiepiscopiei Tomisului la sesizarea depusă la CNCD: „Afirmațiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală”

Data actualizării: Data publicării:
ips teodosie
Foto: Facebook

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului „se întreabă dacă CNCD  va sancționa, în premieră, un cult oficial recunoscut în România”, după ce o asociație a sesizat autoritățile cu privire la declarațiile făcute IPS Teodosie despre femei. „Afirmațiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei,” se arată în comunicatul transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

„Referitor la sesizarea depusă la CNCD de către Asociaţia VeDem Just, cu privire la declarațiile IPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului se întreabă dacă CNCD va sancționa, în premieră, un cult oficial recunoscut de către Statul Român, întrucât afirmațiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei”, scrie în comunicat.

Potrivit acestuia, IPS Teodosie doar a explicat care este poziția teologică a Bisericii Ortodoxe Române, cu privire la imposibilitatea hirotoniei femeii, „explicație din care presa a decupat afirmații interpretate în mod eronat ca fiind discriminatorii la adresa femeii”.

„1. În cartea Facerea, cap. 3, se relatează căderea strămoșilor Adam și Eva în păcat, textul descriind cum șarpele a amăgit inițial pe Eva, spre a o determina să încalce porunca divină de a nu mânca dintr-un anumit pom al grădinii Raiului.

2. Prima Epistolă către Timotei a sf. Ap. Pavel, cap. 2, v,14 spune: <Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.> Aceasta este o constatare a Sf. Pavel și nu o acuză la adresa femeii, cum ar părea la prima vedere. Astfel, Sf. Pavel expune învățătura teologică ortodoxă care nu permite hirotonia femeii”, se mai arată în document.

Conform acestuia, IPS Teodosie nu a făcut decât să repete învățătura teologică a Bisericii Ortodoxe Române.

„Noi, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului, sperăm că CNCD nu va realiza o premieră tristă pentru libertatea religioasă din România, și anume sancționarea textului Bibliei și a teologiei Bisericii Ortodoxe Române”, se mai arată în comunicat.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri