Reacția BOR după ce fostul episcop de Huși a fost reținut pentru act sexual cu un minor

Data publicării:
corneliu barladeanu
Foto: ziaruldeiasi.ro

Biserica Ortodoxă reacționează după ce fostul episcop de Huși, Corneliu Onilă, a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi într-un dosar de act sexual cu un minor.

„Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranșat cazul fostului episcop de Huși în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuțiile și funcția de episcop. Cazul său a fost preluat de autoritățile judiciare care au continuat o lungă și complexă anchetă.

În noul context al reținerii la care s-a procedat astăzi, așteptăm derularea finală a procesului. La sfârșitul acestuia, după epuizarea tuturor acțiunilor judecătorești și pronunțarea finală a instanței, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii”, arată un comunicat al BOR.

Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-ar fi şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au solicitat redeschiderea dosarului.

Faptele ar fi fost săvârşite în 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri