Reacția ISU după ce pacienta din Suceava suspectă de coronavirus a fost scăpată de pe targă: "Regretăm acest incident"

Data publicării:
Un paramedic a alunecat transportand pacienta suspectata de coronavirus
Sursă foto: Monitorul de Suceava

Reprezentanții ISU Suceava au transmis, vineri seara, că în urma incidentului produs la ieșirea din Spitalul de Boli Infecțioase, când un paramedic a alunecat și a scăpat targa în care se afla pacienta suspectă de infectare cu coronavirus, nimeni nu a fost rănit.

ISU Suceava a transmis un comunicat de presă în care spune că incidentul în care targa pe care se afla femeia suspectă de infectare cu coronavirus a scăpat s-a produs din cauza suprafeței alunecoase.

„În cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.), unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute. Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD. Mai mult, colegul nostru a depus tot efortul, pentru a-i asigura protecția”, scrie în comunicatul transmis, vineri seara, presei, de ISU Suceava.

Reprezentanții ISU precizează că platforma izolatoare în care se afla femeia nu a atins pământul, ci a rămânând sprijinită pe genunchiul paramedicului, potrivit Mediafax.

„În urma incidentului nu a fost deteriorată izoleta de protecție. La ora transmiterii acestor precizări, pacienta se află deja la spital, iar colegii noștri, după efectuarea decontaminării personalului și a autospecialei, se vor întoarce la unitate”, adaugă ISU Suceava.

Profesoara de 32 de ani din Suceava suspectată de infectare cu coronavirus a fost scăpată cu targa, vineri, de personalul medical care o transfera la Iași. Unul dintre ambulanțieri s-a împiedicat și a căzut când încerca să o urce pe femeie în autospeciala SMURD.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri