Reacția lui Rădulescu, după ce a fost amendat pentru că nu purta mască: „Eu nu vreau să mai port mască deloc pentru că așa a zis Trump”

Data publicării:
catalin radulescu_INQUAM_Photos_Adel_Al-Haddad
Foto: INQUAM Photos/Adel Al Haddad

Deputatul PSD, Cătălin Răduescu, a fost amendat marți pentru că nu a purtat masca de protecție într-o benzinărie din București. Într-un comunicat de presă, polițiștii precizează că în momentul în care i-ar fi cerut acestuia să își pună masca, Rădulescu i-a jignit. Contactat de Digi24.ro, deputatul a confirmat incidentul din benzinărie, însă susține că nu i-a jignit pe polițiști. Rădulescu spune că a decis să nu mai poarte mască deloc și că va contesta toate sancțiunile pe care le va primi. Rădulescu are și o explicație :„președintele SUA, Donald Trump, a spus că nu trebuie obligat nimeni prin lege să poarte mască. Din momentul astă o să fac ce spune președintele Trump”.

„În data de 17.07.2020, polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că două persoane, bărbat și femeie, ce se aflau in interiorul unui spațiu comercial, nu poartă mască de protecție.

Polițistul s-a deplasat la locație și a solicitat celor două persoane să își fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat contraventional a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”, se arată în comunicatul de presă al Poliției.

Contactat de Digi24.ro, Cătălin Rădulescu a explicat incidentul, în varianta sa.

„Am intrat în benzinărie, aveam masca pusă într-o singură parte, pentru că era ruptă și nu stătea. A venit un polițist și mi-a zis să îmi pun masca, cred că ne pândeau. Eram vreo 6 persoane fără mască. Eu i-am zis că am masca ruptă și nu am cum să o pun. Mi-a spus să ies, eu i-am explicat că trebuie să plătesc benzina. A venit după mine la mașină, i-am dat legitimația de parlamentar pentru că nu aveam alte acte. Nu știu cu cât m-au amendat pentru că nu mi-au dat procesul verbal”, a declarat Rădulescu.

Deputatul susține că nu va mai purta masca de protecție deloc, „în semn de protest”.

„Eu nu vreau să mai port masca deloc, pentru că i-am văzut și pe șefii de stat la Bruxelles fără mască și în Guvern fără mască, iar președintele Trump, pe care eu îl respect și îl apreciez a spus că nu trebuie obligat nimeni prin lege să poarte mască. Din momentul astă o să fac ce spune președintele Trump”, a declarat deputatul PSD.

Întrebat dacă nu riscă să îi infecteze pe cei apropiați, Rădulescu a spus că el este medic și că nu crede în transmiterea virusului de către persoanele asimptomatice.

„Eu sunt medic. Eu îmi cunosc organismul. Nu există boală fără simptome. Dacă am un simptom mâine, sigur că în momentul ală o să port”, a mai spus Rădulescu.

Parlamentul a primit două amenzi: una de 1.000 de lei pentru lipsa măștii și una de 500 de lei pentru felul în care i s-a adresat.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri