Reacția MAE în cazul româncei din Italia care a fost sechestrată și torturată 10 ani

Data publicării:
Foto_03

Consulatul General al României la Bari s-a autosesizat cu privire la cazul româncei sechestrate și a întreprins, de urgență, demersuri pe lângă autoritățile competente italiene, în vederea obținerii unor informații oficiale privind identitatea și situația victimelor, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat citat de Agerpres.

„Un consul din cadrul oficiului consular de la Bari se deplasează la localitatea Lamezia-Terme pentru a acorda asistență consulară”, precizează MAE.

Ministerul menționează că, până la momentul actual, „nici Ambasada României la Roma și nici oficiile consulare de la Bari și Catania nu au fost notificate de autoritățile italiene cu privire la acest caz”.

De asemenea, arată sursa citată, până în prezent, la nivelul oficiului consular de la Bari nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară referitoare la situația respectivă.

„Consulatul General al României la Bari monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanență legătura cu autoritățile locale, acordând întreaga asistență consulară necesară”, subliniază MAE.

O româncă în vârstă de 29 de ani, mamă a doi copii de 3 și 9 ani, a fost între 2007 și 2017 victima violențelor, abuzurilor sexuale și sclaviei la care a supus-o un cetățean italian, în vârstă de 52 de ani, care a fost arestat de poliție.

Anchetatorii italieni au descoperit că familia locuia într-o mică baracă insalubră, fără curent electric și fără servicii și infestată cu șoareci și insecte, în comuna Gizzeria, din provincia Catanzaro.

Din cauza condițiilor neigienice, femeia și cei doi copii au fost imediat transferați de autorități într-un loc protejat.

Investigațiile suplimentare au relevat că femeia, îngrijitoare a fostei soții a inculpatului, decedată între timp, trăia izolată, de circa 10 ani, mai întâi în diverse apartamente, apoi în respectiva baracă. Ea era tratată ca o sclavă, fiind violată în mod repetat — abuzuri în urma cărora s-au născut cei doi copii — și având răni grave, inclusiv în părțile intime, fiind agresată chiar și în timpul sarcinii.

Femeia, aproape mereu închisă în baracă și în mod repetat supusă, timp de mai multe ore, unor violențe de neimaginat, fiind imobilizată și legată de pat, nu avea voie să aibă relații sociale sau să primească îngrijiri medicale, nici măcar în timpul sarcinii, fiind chiar forțată să nu se mai spele mai mult de un an, arată sursa citată.

Multe dintre actele de violență la care a fost supusă femeia au fost comise în prezența celor doi copii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri