Reacția ministrului Transporturilor, după ce podeaua singurului tren de pe ruta Zimnicea-Alexandria s-a rupt în mers, pe viscol

Data publicării:
sova

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, califică drept „regretabil” incidentul petrecut ieri cu un tren, pe ruta Zimnicea-Alexandria, după ce podeaua unui vagon s-a rupt în mers, iar înauntru a intrat zăpada.

Șova a declarat că astfel de incidente se pot repeta și spune că, în prezent, peste 400 de vagoane au norme de reparație sau de întreținere neefectuate, motiv pentru care a decis să reducă numărul de trenuri aflate în circulație.

„Este un accident regretabil. Cred că sunt ani buni de când nu am mai mers cu trenul. Datoria mea este să cunosc probleme reale, credeți că nu cunosc problemele de la Tarom, pentru că nu sunt pilot? Ca să vă spun foarte cinstit, cred că se mai poate întâmpla pe perioada sezonului rece, mai ales că acum este viscol și zăpadă, unele disfuncționalități să mai apară. Mă voi strădui în continuare să îi țin în alertă pe cei de la compania de călători și din alte structuri de transport”, a declarat ministrul Transporturilor.

„Compania se confruntă cu un grav deficit de vagoane, mă ocup să găsesc o soluţie, având în vedere că peste 400 de vagoane au norme de reparaţie sau de întreţinere neefectuate, lucru care a constituit unul din motivele pentru care şi-au propus să reducă din trenuri. Am reuşit şi am prevenit reducerea unui mare număr de trenuri, mai mult de 80 din cele 96, iată că din păcate consecinţe ale managementului neglijent din ultimii ani din perspectiva activităţilor de reparare a materialului rulant produc astfel de efecte care, sigur, că trebuie sa le gestionez eu acum”, a mai spus ministrul.

Pasagerii care se aflau în trenul care circula pe ruta Zimnicea - Alexandria, șase la număr, spun acum că vor să dea CFR Călători în judecată. Un alt telespectator Digi24 a suportat aceleaşi condiţii aseară într-un tren care a ajuns la Craiova. Pentru că uşile nu s-au închis bine, pe culoar s-a adunat un strat consistent de zăpadă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri