Reacția Ro-Vaccinare, după ce Barna i-a reproșat lui Cîțu eșecul campaniei de imunizare

Data actualizării: Data publicării:
steagul romaniei pe o doza de vaccin anti-covid
Campanie de vaccinare în România. Foto: GettyImages

După ce vicepremierul Dan Barna i-a reproșat primului ministru Florin Cîțu eșecul campaniei de imunizare spunând că locul 25 din 27 la nivelul Europei „nu arată nici performanță, nici înțelepciune strategică”, Ro-Vaccinare a venit cu o reacție care îl contrazice pe co-președintele Alianței USR-PLUS: România este în topul țărilor UE la campania de vaccinare, fiind pe locul 4 la persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 la totalul dozelor administrate.

„România - în topul țărilor UE la campania de vaccinare! Locul 4 - persoane vaccinate cu ambele doze (1.466.149). Locul 7 - total doze administrate (3.838.804). Peste 100 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în țările membre UE, conform celor mai recente date publicate de ourworldindata.org, media din ultimele 7 zile fiind de 2,3 milioane de doze/zi”, transmite Ro-Vaccinare.

Dan Barna spune că Florin Cîțu i-a reproșat lui Vlad Voiculescu „lucruri pe care nu le-a avut în control”, între ele eșecul campaniei de vaccinare. Barna spune, însă, că aceasta era responsabilitatea lui Cîțu, care „face balet politic”.

„Faptul că stăm de săptămâni întregi într-un balet politic fără să fim atenți, fără să vedem un sprijin al premierului, este o problemă dramatică, pe care vrem să o clarificăm în cadrul coaliției. Spun asta pentru că i se reproșează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut niciun moment în control.

Campania de vaccinare este coordonată direct de către premierul României, campania de vaccinare este decisă de către premierul României și faptul că suntem pe unul din ultimele locuri, 25 din 27 la nivelul Europei, în condițiile în care am pornit foarte bine și am fost în primele zile sus, nu arată nici performanță și nici înțelepciune strategică”, a spus Barna.

Citiți și: Cîțu, replică pentru Barna: România, pe locul 4 în UE la persoanele vaccinate. Suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri