Reacția UBER după ce COTAR a anunțat că 3 șoferi ar fi bătut un taximetrist, în Capitală

Data actualizării: Data publicării:
taxi controlat

Tensiunile între compania UBER și reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) au escaladat, după ce COTAR a anunțat, într-un comunicat, că trei șoferi UBER ar fi bătut un taximetrist, în fața unui club din Capitală.

UPDATE: După ce inițial a dezmințit că cei trei agresori ar fi fost șoferi ai săi și a acuzat COTAR de minciună, compania UBER a revenit cu un comunicat în care anunță că două numere de înmatriculare dintr-o solicitare a poliției aparțin, într-adevăr, unor șoferi afiliați companiei, precizând însă că acestea sunt diferite de cele care apar în video.

”Vă informăm că, între timp, autoritățile au venit către Uber cu o solicitare oficială de informații privind trei numere de înmatriculare asociate incidentului, diferite de cele care apar în video.

Confirmăm că două dintre cele trei numere din solicitarea poliției se află în baza noastră de date și colaborăm cu autoritățile pentru a ajuta la elucidarea cazului. Până la clarificarea situației, cei doi parteneri au fost dezactivați.

Pe de altă parte, avem suficiente motive să credem că a fost vorba despre o provocare. Uber condamnă ferm orice formă de violență, indiferent împotriva cui este îndreptată”, transmite UBER


COTAR susține că taximetristul ar fi fost înconjurat de trei șoferi UBER și ar fi fost agresat, până când a reușit să ceară prin stație ajutorul colegilor.

„COTAR semnalează o situaţie inadmisibilă: prima altercaţie între şoferii Uber şi taximetrişti a avut loc aseară, în Bucureşti, ca urmare a vidului legislativ creat de politicieni incompetenţi şi corupţi. Trei şoferi ai firmei UBER au bătut un taximetrist, în faţa unui club din Bucureşti. Taximetristul a cerut ajutorul colegilor care au ajuns la locul faptei să îl salveze pe cel atacat şi au sunat la serviciul unic de urgenţă 112. Şoferii UBER au fugit până la sosirea poliţiştilor şi ambulanţei SMURD", se arată în comunicatul COTAR.

Pe de altă parte, compania UBER neagă că în incident ar fi fost implicați soferi ai săi: “Informația nu este adevărată. Am făcut verificări și cele trei numere de înmatriculare care apar în înregistrarea video nu se află în baza noastră de date cu șoferi parteneri. Întotdeauna vom condamna ferm orice formă de violență și credem că Bucureștiul are nevoie și de servicii de taxi și de soluții alternative de transport, precum UBER” .

Taximetristul bătut a depus plângere la poliție și așteaptă acum ca oamenii legii să îi identifice pe agresori.

COTAR a organizat, în decembrie, un protest în Capitală faţă de piraterie şi concurenţa neloială.

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a decis, în luna decembrie, că Uber este serviciu de transport, nu un serviciu din domeniul informaţiilor. Reprezentanţii Uber au precizat atunci că această decizie nu afectează activitatea companiei în ţările în care operează sub legea transportului sau este în curs de reglementare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri