Recompensă uriașă pentru un milionar dispărut în România. Ultimele imagini cu el

Data publicării:
kuweit

Un milion de euro. Atât este recompensa pe care familia unui kuweitian este gata să o ofere oricui are informații despre bărbatul dispărut în 2015 la Cheia, în judeţul Prahova. Avea 79 de ani atunci când i s-a pierdut urma. Fiii şi fratele lui sunt convinşi că a fost răpit, chiar dacă nu ştiu să fi avut duşmani, nici în România, nici în Kuweit.

Acestea sunt printre ultimele imagini filmate cu Mohammed Albaghli, chiar în Cheia, înainte de momentul dispariţiei. Martorii spun că bărbatul purta acelaşi veşmânt alb, papuci, baston şi o şapcă. Era cazat la etajul unu al unei pensiuni situate la şosea.

Mohammed Albaghli a părăsit pensiunea în care era cazat, în după amiaza zilei de 5 august 2015. A traversat Drumul Naţional 1A şi a intrat, la aproximativ 50 de metri distanţă, în curtea altei pensiuni din Cheia. Ultimele informaţii primite de familie sunt cele potrivit cărora Mohammed Albaghli a fost văzut urcând aceste trepte, pentru a admira, de la înălţime, panorama munţilor Ciucaş.

Îngrijitoarea lui şi administratorii pensiunii de peste drum sunt, potrivit familiei, ultimele persoane care l-au văzut pe Mohammed Albaghli pe 5 august 2015, în jurul orei 14.

Localnică Cheia: Un bătrânel la 79 de ani, liniştit.

Localnic Cheia: Chiar ne întâlneam cu el pe aici, era un tip de treabă, comunicativ cu toată lumea.

Bărbatul venea la Cheia, din 1992, cel puţin o dată pe an, pentru a se relaxa la vila deţinută de familie. Doar că în 2015, s-a cazat la o pensiune pentru că în casa familiei sale erau multe rude, iar omul îşi dorea linişte. Mohammed Albaghli locuia în Rumaithiya, un cartier al guvernoratului kuweitian Hawalli. Controla afaceri în domeniu imobiliar şi o fabrică de textile, toate cu sediul în capitala Kuweit City.

Ibraheem Albaghli, frate: Avea relaţii bune în sat şi în Kuweit la fel, cu toată lumea. Singurul scenariu credibil acum este că a fost răpit.

La două săptămâni după dispariţia sa, familia a oferit o recompensă de 10.000 de euro pentru orice informaţie care duce la găsirea lui Mohammed Albaghli. Recompensa a crescut apoi la 500.000 de euro şi, miercuri, a ajuns la un milion de euro.

Reyad Albaghli, fiu: Avem nevoie de orice informaţie despre tatăl meu. Putem cheltui şi mai mulţi bani.

Mohammed Albaghli a fost căutat de pompierii militari, de Poliţie, Jandarmerie şi de localnici, dar niciodată de salvamontişti. Dosarul dispariţiei sale este în lucru la Direcţia de Investigaţii Criminale a IGPR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri