Record de intervenții ale salvamontiștilor în acest weekend. Aproape 150 de oameni au cerut ajutor

Data actualizării: Data publicării:
salvamontistii duc cu sania o persoana salvata de pe munte
Record de intervenții ale salvamontiștilor în acest weekend. Aproape 150 de oameni au cerut ajutor. FOTO: Facebook Salvamont România

Salvamontiștii au avut un număr record de misiuni în acest weekend. Aproape 150 de oameni au cerut ajutorul echipelor de intervenție, un număr nemaiîntâlnit până acum. Peste 50 au ajuns la spital.

Sabin Cornoiu, președinte Salvamont România: "Am avut un aflux foarte mare de turiști, în special pe pârtiile de schi, care din păcate s-a concretizat și în acest număr foarte mare de evenimente, probabil cel mai mare cu care ne-am confruntat vreodată în cadrul activității de salvare montană în decursul unei zile.

Nu e vorba de colegii mei care au muncit foarte mult ieri. E vorba că pe fețele celor 147 de oameni am văzut suferințe, traumatisme care poate se vor vindeca foarte greu. Am văzut îngrijorare pe fețele aparținătorilor și acest lucru ne determină să facem tot timpul apel la prudență și la responsabilitate în desfășurarea activităților montane.

Oamenii au venit la schi, n-au avut reglate legăturile de schi, nu și-au adaptat viteza la condițiile de pârtii. Acum, zăpada e foarte grea, are porțiuni cu gheață și de aici au apărut și accidentele."

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri