Recorder: Chelnerița angajată inginer la Apele Române și-a dat demisia

Data publicării:
chelnerita apele romane
Simona Iancu a fost angajată inginer la Apele Române. Sursa: recorder.ro

Fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia, potrivit jurnaliștilor Recorder, care au adus cazul în atenția opiniei publice. Inginerul Gabi Musteață, cel care a fost sursa dezvăluirilor și al cărui post a fost desființat, va da în judecată compania. 

„Potrivit surselor noastre, fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia după apariția materialului Recorder.

Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu cel târziu până în ora 15.30. Acum speră să își câștige dreptatea în instanță, după ce a contestat desființarea subită a postului pe care îl ocupa.

În ciuda declarațiilor publice ale membrilor de la vârful Guvernului, care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat să îl păstreze în sistem pe Gabi Musteață, un inginer cu 25 de ani de experiență”, arată Recorder într-o postare pe Facebook.

Jurnaliștii mai susțin că directorul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, Petru Avram, a decis angajarea unor avocați din Iași pentru procesul cu Gabi musteață, deși instituția are proprie direcție juridică. 

„Singurul care a rămas pe poziții e directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași. Avram face mai departe jocurile la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și a decis, în numele instituției, angajarea celor mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să câștige în instanță și să revină la Apele Române. Avocații vor fi plătiți din bani publici, deși instituția are angajați juriști a cărora sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, așa cum s-a și întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juriști din exterior este că cei din instituție sunt prea ocupați”, mai scrie Recorder.

O tânără care a lucrat ca ospătăriţă, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă şi, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviţei și care spune că a terminat Facultatea de Chimie a fost angajată pe post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad. Recorder.ro a dezvăluit cazul, după ce un inginer cu vechime, Gabriel Mustățea, a reclamat că tânăra a fost angajată fără concurs și că nu are niciun fel de experiență în gestionarea inundațiilor.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri