Recorder, reportaj despre absolvenții de liceu care și-au încercat norocul la Academia de Poliție. Facultatea de Jandarmerie, printre cele mai căutate

Data publicării:
Untitled

2.400 de absolvenți de liceu au dat în weekendul care a trecut admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. În ciuda crizei de imagine prin care trece în aceste momente, Facultatea de Jandarmerie a fost printre cele mai căutate, cu cinci candidați pe loc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Recorder a realizat un reportaj din mijlocul candidaților și părinților care așteptau cu sufletul la gură rezultatele.

„De când avea 12 ani a zis că vrea să ajungă în trupe speciale cu cagulă pe față”, mărturisește mama unei fete. Pe candidată nu au speriat-o imaginile cu violențele din Piața Victoriei. I-a spus mamei că este dorința ei să fie acolo.

De ce jandarmerie?, au întrebat jurnaliștii Recorder.

„Pentru că este o armă care, pe viitor, implică mai multă muncă fizică decât psihică, după părerea mea. Și pentru că este o armă care, după părerea mea, ține mai bine legea”, a spus un candidat.

Alții au dat-o pe glumă: „Ne place sa intrăm în Piața Victoriei”.

În așteptarea rezultatelor, părinții au vorbit despre protestele înăbușite violent de jandarmi în urmă cu aproape două săptămâni și instituțiile de forță din România. Dacă unii spun că ordinele trebuie executate, alții au declarat că poți executa un ordin și fără să renunți la rațiune.

„Să sperăm că generația de copii va schimba ceva în România. Și nu o să facă ce au făcut ăștia. Sperăm și noi că în câțiva ani de zile poate se schimbă…”, este concluzia tristă a reportajului Recorder.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri