Președinții secțiilor de vot din Timiș, plictisiți de referendum: „Obositor, că nu faci nimic 2 zile”

Data actualizării: Data publicării:
presedinte sectie vot timis

Plictisitor, obositor și neplăcut - este caracterizarea referendumului pentru modificarea Constituției, făcută de mai mulți președinți ai secțiilor de votare din Timiș. În cele 2 zile mai mult au stat din cauză că prezența la scrutin a fost slabă și nici situații deosebite nu au apărut.

„Să stai 2 zile degeaba pentru 100 de oameni...iartă-mă, nu e nicio bucurie. Și nici pentru ăia de au organizat plictisitor, obositor, că nu faci nimic 2 zile și neplăcut dacă tot stăm acolo, dacă tot suntem plătiți, măcar să fie un lucru făcut. Ori ce a fost acuma...”, este părerea multor președinți de secții de votare din Timiș, care imediat după închiderea urnelor, la ora 21, au început să sosească la Biroul Electoral Județean, ca să predea buletinele de vot.

Titu Birceanu, președintele BEJ Timiș: Au fost situații în care membrii au plecat din secțiile de votare chiar în timpul procesului MUSCĂ e vorba de 11 situații și sancțiunea va fi amenda după ce se va încheia procesul electoral.

În total, în județul Timiș,  doar 18,36% dintre cetățenii cu drept de vot au participat la referendumul pentru redefinirea familiei. Dintre aceștia, aproape 93%, adică 105.000 de votanți au răspuns că doresc revizuirea Constituției, iar alti aproape 7000 au bifat răspunsul „nu”. În județul Arad, au venit la urne 21,33% dintre cetățenii cu drept de vot. În Hunedoara procentul celor care au ieșit la urne a fost de 22,19%, iar în Caraș-Severin, 24,15% dintre cetățeni au fost interesați de scrutin. La nivel național, prezența la vot fost de 20,41 . Referendumul nu a fost validat pentru că nu și-au exprimat opțiune 30% dintre cetățenii aflaţi pe listele electorale permanente.

reporter: Alexandra Marian/ operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri