Cazul Caracal | Remus Rădoi face dezvăluiri despre o discuţie "faţă în faţă" cu un secretar de stat în Ministerul de Interne

Data actualizării: Data publicării:
remus radoi

Audierile continuă în dosarul Cracal, la sediul Poliției din localitate. Controversatul om de afaceri, Remus Rădoi, zis Codiță, a fost citat de procurorii DIICOT. Este personajul la care au apelat anchetatorii în cazul dispariției Alexandrei și nu numai.

Remus Rădoi: Există două posibilităţi. Ori în legătură cu plângerea pe care eu am făcut-o către DGA şi apoi către Secţia specială de investigare a magistraţilor, în care arătam că sunt nereguli la DIICOT Olt şi Poliţia Caracal. Ori cu privire la cazul respectiv, am înţeles că chiar procurorul de caz e cel care vrea să audieze, probabil pentru a afla informaţii care să ducă la aflarea adevărului.

Reporter: Spuneaţi că aţi vorbit cu un secretar de stat în MAI ?

Remus Rădoi: Da.

Reporter: Sub ce formă?

Remus Rădoi: Sub forma unei audienţe legale, faţă în faţă. Există oportunitatea de a face o cerere prin care apoi să beneficiezi de o audienţă.

Reporter: Ce i-aţi spus?

Remus Rădoi: Am lăsat si un memoriu care a fost direcţionat către DGIPI, mi s-a recomandat să îl las la DGIPI. Apoi, DGIPI a trimis un comunicat înapoi către MAI în care spuneam că ce eu arătam e veritabil, e adevărat.

Azi, la Poliţia Caracal sunt audiaţi martori care pot oferi informaţii relevante.

Remus Rădoi susţine că se ştie de existenţa unei grupări de proxeneţi în Caracal, că ştiu acest lucru poliţiştii şi procurorii, dar că niciodata informaţiile oferite de el nu au fost luate în serios. Avocatul familiei Melencu a spus că vor continua cercetările la domiciliul lui Gheorghe Dincă şi că e puţin probabil ca azi să se intervină cu scannerul pentru cercetarea curţii.

Cazul Caracal a scos la iveală o întreagă rețea de legături periculoase țesute, de-a lungul anilor, între oameni de afaceri controversați din Olt și cei care ar fi trebuit să vegheze la aplicarea legii. 

Digi24 a vorbit cu Remus Rădoi, cel căruia poliția județeană îi cerea ajutor pentru localizarea Alexandrei. El a spus că a colaborat legal cu Nicolae Alexe, demis de la omanda IPJ Olt după scandal, și a arătat cu degetul la legăturile periculoase ale rivalului său.

Reporter: Considerați că există interlopi?

Remus Rădoi, om de afaceri: Depinde ce definim ca interlop. Dacă mergem după dicționar, persoană suspectă, dubioasă. Dacă vorbim de infractori, da, grupuri organziate de crimă organizată există în zonă și îmi asum să spun asta pentru că sunt dovedite de DIICOT.

Reporter: Controlează aceste grupări poliția sau o parte a poliției?

Remus Rădoi: Din ceea ce reieșea din acest ultim dosar, aveau legături strânse cu poliția sau cel puțin comunicau foarte des. De aici se ridică și întrebarea: de unde comunicarea?

Susține că l-a sprijinit pe comisarul Alexe să obțină mărturiile victimelor rivalului său, Nicolae Oacă, plasat de trei luni sub control judiciar.

Redactare Georgiana Marina

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri