Repetițiile pentru parada de 1 Decembrie au dat peste cap traficul din București

Data publicării:
repetitii trafic

Repetiţiile pentru parada militară de 1 Decembrie au testat răbdarea şoferilor bucureşteni. Au fost restricţii în centru, iar locuitorii Capitalei care nu au renunţat la maşini nici în weekend au îndurat aglomeraţia de la semafoare minute în şir. Nici autobuzele care traversează principalele artere ale Bucureştiului nu au circulat sâmbătă, iar mulţi oameni au fost nevoiţi să meargă cu taxiul sau pe jos.

Repetiţiile militarilor pentru ceremoniile de Ziua Naţională au dat peste cap traficul din Bucureşti chiar dacă e weekend.

Ana-Maria Tuică, jurnalist Digi24, relatează: „Şoferii care vin dinspre DN1 şi vor să ajungă în centrul Capitalei pot înainta cu maşinile doar până în rondul de la Casa Presei. De aici, poliţiştii de la Rutieră îi redirecţionează către Bulevardul Expoziţiei”.

Niciun mijloc de transport în comun nu a oprit, în această dimineaţă, la Casa Presei Libere.

- De cât timp aştepţi autobuzul?

- De 20 si ceva de minute.

- Cum se merge în dimineaţa asta?

- Cu autobuzul e foarte greu şi am sunat acum la taxi şi aştept.

- Ori dacă ar fi fost parada sau nu, tot la fel de naşpa se merge în weekend, spune un tânăr.

Sătui să aştepte, mulţi au pornit pe jos, prin frig.

- Tot bulevardul e blocat. Nu s-a anunţat nimic, nu se spune nimic, trebuie să iau maxi şi trebuie să merg pe jos mai departe.

- Unde aveţi de mers şi de unde veniţi?

- De la cap de la 41 şi trebuie să merg până la Aeroport la Băneasa pe jos.

- Nu mă pot urca în nimic. Nu vine niciun autobuz, se plânge o doamnă. Aştept puţin, dacă nu, trebuie să merg pe jos, n-am încotro. Că văd că nici taxiurile nu vin.

Şoferii care au venit dinspre Piaţa Domenii au fost redirecţionaţi către Piaţa Montreal şi asta pentru că, pe artera din zona Mănăstirii Caşin, care duce către Arcul de Triumf, au fost restricţii de circulaţie.

- Se merge bine?

- Cu motocicleta foarte bine, altfel nu.

- În ce zonă ai întâlnit restricţii?

- Aviatorilor, Arcul de Triumf, Victoriei, Kiseleff, tot centrul e blocat, practic, spune un șofer.

Pregătirile pentru parada de Ziua Naţională au îngreunat traficul şi pe Bulevardul Ion Mihalache din Capitală. Şoferii au circulat bară la bară pentru că arterele adiacente, care duc înspre Arcul de Triumf, au fost restricţionate.

- În ce zonă aţi circulat mai greu?

- Chiar aici pe Ion Mihalache.

Circulaţia din centrul Bucureştiului a fost reluată la ora 16.

4.000 de miliari au făcut repetiții pentru parada de Ziua Națională

De dimineaţă a fost forfotă în zona Arcului de Triumf din Capitală. În loc de mașini, tancuri pe Kiseleff și mii de militari făceau repetiţie generală pentru ca de 1 Decembrie parada să iasă ca la carte. Comandanții au dat ultimele indicații.

Defilarea a fost deschisă de militari care purtau uniforme din perioada Primului Război Mondial.

Pentru repetiţia generală de 1 Decembrie au fost scoase şi cele peste 200 de mijloace tehnice de luptă care aparţin atât Armatei Române, cât şi forţelor Ministerului de Interne şi SRI.

 

general lt adrian tonea
General-locotenent Adrian Tonea este comandantul paradei de 1 Decembrie Foto: captură TV

„Prima trecere, cu câteva elemente pe care trebuie să le corectăm pe coordonare între detașamente și de coordonare între trupele care defilează pe tehnică și trupele care defilează pe jos. Noutățile paradei - în primul rând transportorul blindat pentru trupe Pirahna 5”, explică general-locotenent Adrian Tonea, comandantul paradei.

Repetiţia a fost urmărită atent de zeci de oameni. Cei mai fascinaţi au fost copiii militarilor care defilau.

- Mi-a plăcut foarte mult, spune un copil.

- O să fii aici de 1 Decembrie?

- Cred că da. Cel mai mult mi-a plăcut că a defilat şi tatăl meu în paradă.

***

- El e mai impresionat, explică o mămică arătând către copil.

- Ce ţi-a plăcut cel mai mult?

-Tati! mărturisește copilul.

Și adulții au fost luați prin surprindere. „Să ştiţi că ceea ce am văzut acum m-a impresionat enorm de mult”, mărturisește unul dintre ei.

În premieră, parada de 1 Decembrie, va fi deschisă de forţele aeriene. 50 de aeronave vor survola Arcul de Triumf.

Vom avea și invitati cu ocazia Zilei Naționale, în anul Centenarului. Peste 500 de militari străini, din ţările aliate, vor participa la parada de 1 Decembrie.

Prima repetiţie generală pentru parada de 1 Decembrie s-a încheiat în jurul orei 14:00. Comandantul militarilor a pus la punct ultimele detalii ca defilarea să iasă impecabil în anul Centenar. 4.000 de militari şi peste 200 de mijloace tehnice au realizat, cu o săptămână în avans, tot traseul pe care l-au pregătit de Ziua Naţională.

Citiți și: 

Minivacanţa de 1 Decembrie. Câte zile libere vor fi acordate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri